MENI

Borković: Vikend na Hokenhajmu za zaborav

Autoslalom Zlatibor – „Glavom do cilja 2019“ vozi se...

Mišeluk 1

26. 05. 2019. Comments (0) Views: 1107 Autosport, Kružne trke

SP i Hibrid žarili i palili na Mišeluku

Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10 hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, juče je uspešno završena auto trka „Velika nagrada Novog Sada – Mišeluk 2019“, prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije. Više od 80 vozača takmičilo se u 5 trka, a prema oceni publike, najviše uzbuđenja i neizvesnosti viđeno je u klasama Super production, Open i Hibrid.

Mišeluk 3

Mišeluk 3

– Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta i u Srbiji i u regionu, što potvrđuje i podatak da je Velika nagrada Novog Sada ove godine prvi put bila bodovno takmičenje i za šampionat Bosne i Hercegovine – istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove, Vladimir Stojković, koji je svečano otvorio takmičenje.

Vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije i Hrvatske u atraktivnim vozilima priredili su ništa manje atraktivne nastupe, a na Mišeluku je u Klasi 3 prvi put vozila i jedna dama.

Mišeluk 4

Mišeluk 4

Kolika je želja vozača u svim klasama bila za prvim bodovima na kružnim stazama, pokazalo je i nekoliko nezgoda poput one koju je imao Aleksandr Tošić u Klasi 9 i to dok je bio u vodstvu, kao i podletanje pod zaštitne branike Marije Simić u Klasi 6 ili izletanje sa staze Darka Petrovića u Klasi 1.

Više nego atraktivan nastup u revijalnom delu između trka publici su priredili i naši uspešni drifteri Nikola Ilić, Darko Grujović i Goran Burmundžija.

Mišeluk 6

Mišeluk 6

Pobednici po klasama:

Klasa 1 Mali N – Vukašin Stevanović, ASU Oracal Polikarbonati

Klasa 1 junior – Miloš Mirković, AMKK Divlji(prva auto trka u karijeri, junak dana, pre se bavio kartingom, najveće iznenađenje)

Klasa 2 Yugo Hibrid – Risto Vukov, AK PSS

Klasa 3 – Marko Marić – XM racing team ( prva trka u novoj klasi, odmah je pokazao potencijal da se snalazi dobro u jačoj klasi u odnosu na klasu koju je vozio prethodne godine)

Klasa 4 – Marko Vukašinović – ASK Petromax

Klasa 5 – Jasmin Hrnić, AK Crankshaft

Klasa 6 – Dragan Rosić

Klasa 8 – Dimitrij Kimovski – Primo Racingasa 6 –

Klasa 9 – Darko Božilović – ASK FAM Božilović racing team

Klasa 10 – Nikola Miljković, ASK Lein Racing (Najbrži krug trke 1.)

Sportski auto moto karting klub “021”

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *