MENI

Održana treća trka Moped Endurance Kupa

Misice na vinskom predahu u Elite Paliću

13. 09. 2017. Comments (0) Views: 2103 Brzinski, Motociklizam, Ostalo

Velika nagrada Zrenjanina za vikend

Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije, povodom trke „Velika nagrada Zrenjanina“ koja će se održati 16. i 17. septembra 2017. godine u Zrenjaninu, i uručivanja sertifikovane licence za stazu „Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin“, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.

Ovom prilikom, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, obratio se medijima i rekao da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što je dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvorio odlične uslove takmičarima. Čestitao je gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu posle 15 godina, moći da se voze moto trke.

„Auto-moto savez Srbije će i dalje podržavati napore u stvarnju dobrih uslova u cilju unapređenja moto sporta, u Zrenjaninu ali i u celoj Srbiji“, rekao je Mirko Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“, koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje, veruje da će se na stazi održavati trke za međunarodni šampionat.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je postao prepoznatljiv i kao grad sporta, od sada i po takmičenjima u moto sportu. Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.

Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristikama staze dugačke 3.000 metara, najavivši više od pedeset takmičara koji će voziti u disciplinama „Moto klasik“, supermoto i „Road racing“ u kategoriji 125 ccm, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat. Ujedno će ova trka biti i pozivna za disciplinu „Road racing“,’ za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog Šampionata u moto sportu.

PR.AMSS

Tagovi: , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *