MENI
Nemanja Neca Jovanović Jeseolo Sports stil kup I mesto

Adria novi izazov za Necu Jovanovića

Neca Jovanović Ptuj

Neca Jovanovič slavio u Ptuju

9. 04. 2019. Comments (0) Views: 412 Karting

Veliko iskustvo i malo trkačke sreće na Adriji

Minulog vikenda Nemanja Neca Jovanović bio je jedini predstavnik Srbije na trci za Centralnoistočnu zonu (CEE), koja je održana na stazi Adrija nadomak Venecije. Mlađani šampion vratio se iz Italije bogatiji za nova iskustva i rezultatom koji govori u prilog činjenici da je za uspeh pored znanja, rada upornosti potrebno i malo sportske sreće.

– Postoji vikend takmičenja koja svaki takmičar želi što pre da zaboravi, ali je mnogo važnije da iz njih izvuče maksimalne pouke. Da ne bude da samo pričamo kada ostvarujem uspehe na stazama, red je da pojasnimo dešavanja na stazi Adria u Italiji. Od prvog dana sve je krenulo kako ne treba, počev od vremesnkih uslova, privikavanja na novu stazu i šasiju – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Nemanja Jovanović Adria april 2019

Nemanja Jovanović Adria april 2019

Nedeljni takmičarski dan predviđa tri odvojene trke čiji se plasmani sabiraju, a startna pozicija za prvu uslovljena je kvalifiakcijama, odnosno za drugu i treću na osnovu plasmana sa prve i druge trke.

– Za prvu trku dana koja je bila kišna, zakasnili smo da uđemo u predstarni prostor na vreme i pred nama su zatvorili kapiju. Razumevanja nije bilo, tako da nisam učestvovao u prvom okršaju, što je uslovilo da na drugoj trci startujem sa poslednjeg mesta. Drugu trku sam vozio za što bolji plasman kako bi u trćeoj startovao sa konkurentne pozicije. Kiša je u međuvrememnu prestala, staza se prosušila i ja sam odlično startovao na trećoj trci. Međutim, već u drugom krugu konkurencija me je izgurala sa staze, uspeo sam da se vratim, ali sam trku završio kao 15. Još jedan vikend je za nama, koji mi svakako mnogo znači, jer da sam ostao kod kuće ne bih bio bogatiji za nova iskustva i svestan činjenice da je za uspeh pored svih detalja potrebno i malo sportske sreće. Idemo dalje u nove pobede – jasan je Nemanja Neca Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *