MENI

Tovariševo položilo prijemni ispit

Velika nagrada Zrenjanina za vikend

11. 09. 2017. Comments (0) Views: 1808 Endurance, Motociklizam

Održana treća trka Moped Endurance Kupa

Proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje, na Adi Huji je održana treća zvanična trka Moped Endurance Kupa, moto discipline koja se od ove godine zvanično vozi u našoj zemlji.

??????????????????????????

Treća trka priredila je mnogo uzbuđenja. Na startu se pojavio rekordan broj mopeda, čak 36, odnosno 108 vozača. Ovog puta na stazi je bilo nešto manje publike, ali je cifra i dalje četvorocifrena.
Nakon slobodnog treninga, takmičari podeljeni u dve grupe, odvezli su po jedan kvalifikacioni trening, a kako je i planirano, trka je startovala u 23 časa.

Kako je treća zvanična trka Moped Endurance Kupa održana u čast Draženka Tintora, šampiona Srbije u motociklizmu koji je tragično izgubio život u avgustu ove godine, trku je otvorio Marinko Tintor, Draženkov brat, koji je u pratnji Draženkove supruge Ivane došao da podrži vozače.

Nakon četiri sata neprestanog nadmetanja, 26 ekipa dovezlo je svoje mopede do cilja. Ekipa „33 Motor Sport“ koju čine Nemanja Novaković, Draško Pantović i Dušan Đukić uspela je da stigne do svoje prve pobede u kupu uz nepunih 18 sekundi prednosti nad drugoplasiranom ekipom „Limo Kings“ u sastavu Vladimir Stanić, Zoran Veljović i Slobodan Ranković. Prve dve ekipe izvezle su po 267 krugova, dok je treće plasirana ekipa „Samo polako“ za koju voze Srđan Nenadov, Srđan Popov i Milan Tošić odvezla krug manje.

??????????????????????????

Prema klasama, u klasi Serija koja je ujedno i najbrojnija, pobedu je odnela ekipa „33 Motor Sport“, ispred ekipa „Samo polako“ i „Ćapatori“, za koju nastupaju Darko Vagala, Dejan Janković i Raniero Labinjan. U klasi Open pobeda je pripala ekipi „Limo Kings“, ispred ekipe „Cotton Superbike“ za koju vozi ujedno i najmlađi takmičar „Uroš Gajić“, uz podršku brata Nikole Gajića i Dejana Krstića. Treća pozicija u klasi pripala je ekipi „S Tuned Racing Team“ koju čine Uroš Gajić, Veljko Trifunović i Aleksandar Voštinić.

U generalnom plasmanu timova situacija je neizvesna. Ekipa „Kart Moto“ nakon tri trke ima 66 poena, svega poen više od ekipe „Garage Majstori“. „Ćapatori“ su trećeplasirani sa 57 poena, a prate ih „33 Motor Sport“ sa 51 poenom i ekipa „S Tuned Racing Team“ sa 43 poena.

Najbrži krug trke vozio je Boris Stojčevski Kusa iz ekipe „Svon, majmun i Vav“ sa vremenom 50,305. Njemu je pripala nagrada za najbrži krug trke koja nosi ime Draženka Tintora.

Sledeća trka Moped Endurance Kupa vozi se za mesec dana, 7. oktobra u istom terminu, dok je poslednja trka u kojoj će se odlučivati šampioni voziti 20. oktobra i trajaće dva sata duže, odnosno šest sati bez prestanka.

MEC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *