MENI

Vitro rejsing otvorio sezonu u Monci

PRVI VOZAČ Branko Antić

Antić i društvo spremni za start

ARGENTINA SAMO U PROLAZU Atakama na delu

24. 03. 2012. Comments (0) Views: 434 Autosport, Dakar, Dakar, Motociklizam

Start Dakara u Limi finiš u Santjago de Čileu

Tamo gde je finiširao 34 izdanje Dakara u Limi glavnom gradu Perua, organizator je rešio da 5. januara 2013. godine startuje 35 po redu izdanje, najvećeg planetarnog ludila na dva i četiri točka. Sve se završava dve nedelje kasnije i glavnom gradu Čilea.

 ARGENTINA SAMO U PROLAZU Atakama na delu Prelaskom na južnu hemisferu pre četiri sezone, organizator je u fokus stavio Argentinu, zemlju iz koje je 2009. godine startovao i posle 10.000 kilometara preko Čilea, ponovu u Buenos Airesu finiširao takmičenje. Naredne dve godine nije se ništa menjalo izuzev brzinskih ispita, naravno. Ove godine u igru ulazi nova država Peru, koja je očigledno zapala za oko francuskim organizatorima, kao nekada španskim osvajačima.

Start je zakazan za 5. januar i pet specijalnih ispita biće odrađeno u Peruu, zatim sledi isto toliko iskušenja u Argentini, gde je na programu i jedan dan odmora. Karavan se poslednja četiri dana seli u Čile, gde je planiran i cilj. Tačan spisak gradova između brzinskih ispita, biće naknadno objavljen…

Komentari su zatvoreni.