MENI

Špadijeru prvo vreme u globalu GT

Uroš Brkić nezaustavljivo protiv štoperice

25. 06. 2017. Comments (0) Views: 4562 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Špadijeru rekord Avale

DUGA PAUZA TOKOM PRVE VOŽNJE ZBOG IZLETANJA USLOVILA JE DA DRUGA PROTEKNE TAKO GLATKO DA SU SE SVI IZNENADILI TAKOREĆI NISU POVEROVALI

Luka Špadijer Avala rekord staze

Brdska trka na Avali nekadašnjem Žrnovu, koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu i Kup Srbije tokom dve vožnje kako nalaže Pravilnik, imala je dva dijametralno suprotna izdanja, ali to ni u kom slučaju nije smetalo gostu iz Crne Gore Luki Špadijeru da slavi u diviziji V i postane novi vlasnik rekorda staze.

Luka Špadijer  posle trke na Avali1

Sve je krenulo po planu i programu počev od obaveznog brifinga direktora trke sa takmičarima, do dolaska na start. Samo je pet trkača uspelo da od starta do cilja dođe bez greške i onda je Nikola Jović izleteo posle čega je nastao gotovo jednočasovni prekid. Taman kada su se stekli uslovi da se nastavi takmičenje, pošto je Jović posle ozbiljne intervencije vatrogasaca isčupan iz automobila i prevežen na obavezni lekarski pregled, naredni takmičar Goran Kapičić je izleteo i onda novi zastoj. Ozbiljna vrućina nije sprečila ekipu iz organizacije da maksimalno brzo reaguje i omogući nastavak trke, ali je zato publika poželela da krene kući.

E, onda akcija sa njima, pa još nekoliko izletanja sa prevrtanjem i okretanjem, na sreću bez posledica po vozače, uslovilu su da se prva vožnja završi dockan van svih očekivanja. Da li poučeni iskustvom šta se desilo njihovim kolegama u prvoj, preostala družina gotovo devet desetina ukupnog broja u drugoj vožnji demosntrirala je kako može protiv štoperice i bez okretanja, ako se izuzme Luka Kotorčević, koji je kod spomenika Ruskim pilotima ima bliski susret sa bankinom, koji ga je košta polomljene felne.

Aleksandar Vidosavljević Bobo

No, toliko o istom. Vredni pomena su mnogi momci koji su pokazali veštinu, drugim rečima umeće kako se kontroliše tačnije upravlja trkačkom spravom. Kojim god redom da počenemo nećemo pogrešeti, ali recimo od klase mali N gde je slavio Miloš Paunović. Zakleti ljubitelj kružnih trka doša je na Avalu i objasnio kako se kroti jugo 55 i veli da toliko o brdu, jer to računa kao izlet u okruženju.

Branimir Cvetić je i pored problema sa automobilom posle prve vožnje našao načina da „privoli“ Hibrid da ga sluša tokom druge vožnje i domogne se prvog mesta u klasi II. Bio je brži za 185 hiljaditih delova sekunde od Jovana Lazarevića.

Gagi Filipović1

U klasi III Dragan Gagi Filipović je u prvoj vožnji stekao dragocenu prednost tako da je drugu odradio rutinski. Aleksandar Vidosavljevič Bobo posle pauze od tri godine objasnio je kako se „cepa“ nekadašnji ponos nacionalne auto industrije u klasi IV. Doktor Dejan Ilić Dženinks je pak još jednom objasnio kako se vozi iz ljubavi.

Klasa V pripala je Urošu Brkiću, a „šestica“ Mariju Zahiroviću potpuno zasluženo. „Sedmicu“ je obeležio Stefan Nešić, a u „osmici“ je briljirao Aleksa Radojković koji je ujedno osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu za šampionat Srbije.

U Kupu I fića najbolji je bio Marko Pavlović, odnosno u II Nikola Ekmeščić.

PLASMAN ZA CEZ

Divizija I: 1. D. Filipović, 2. V. Radenković, 3. S. Lazarac

Divizija II: 1. Đ. Brkan, 2. S. Nešić, 3. M. Zahirović

Divizija III: 1. A. Radojković, 2. U. Brkić, 3. A. Vidosavljević

Divizija V: 1. L. Špadijer

GENERALNI PLASMAN ZA KUP SRBIJE

1. A. Radojković, 2. U. Brkić, 3. A. Vidosavljević, 4. D. Filipović, 5. V. Radenković, 6. D. Ilić, 7. M. Vukašinović, 8. S. Lazarac, 9. B. Cvetić, 10. J. Lazarević….

Komentari su zatvoreni.