MENI

Špadijeru rekord Avale

Rutinski i ležerno na brdu

26. 06. 2017. Comments (0) Views: 1192 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić nezaustavljivo protiv štoperice

NOVI REKORD BRDSKE STAZE NA AVALI U NACIONALNIM OKVIRIMA I U AUTOMOBILU

Uros Brkic u hondi na Avali

Na renoviranoj i produženoj stazi na Avali (3.910 metara), minulog vikenda održana je međunarodna brdska trka koja se bodovala za šampionat Centralnoevropske zone (CEZ), prvenstvo i Kup Srbije.Na startu se našlo 50 automobilista, među kojima je bilo i gostiju iz Crne Gore. Upravo je Luka Špadijer iz Crne Gore za volanom prototipa „global GT” postavio apsolutni rekord staze prešavši je za 2:14.979 minuta (104,29 km/čas) u prvoj vožnji.

Špadijer nije imao adekvatnu konkurenciji, pa je mnogo zanimljiviji okršaj bio u nacionalnim okvirima. Žestoku borbu vodili su Aleksa Radojković u „ford fokusu” iz Auto Rojal kluba i Uroš Brkić za volanom „honde sivik” iz beogradskog ASU Galaks.

Radojković je slavio u generalnom plasmanu, ali je novi nacionalni rekord staze na Avali u vlasništvu Uroša Brkića, koji je bio nezaustavljiv protiv štoperice. Uspeh je tim veći jer su Radojković i Brkić u različitim klasama, a uslovno slabija „honda sivik” bila je brža od „ford fieste”. Brkić je rekord postavio u drugoj vožnji, prevezavši stazu za 2:18.225 minuta (101,84 km/čas).

– Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, pogotovo što je reč o modifikovanoj stazi, sa novom asfaltnom podlogom na Avali – istakao je Uroš Brkić, koga baš i nije služila „honda sivik” na startu sezone, pa je samo pre sedam dana na kružnoj trci na Ušć izvezao samo pet krugova u trci, iako je bio ubedljivo najbrži tokom kvalifikacija i u klasi i diviziji.

– Ovaj rezultat deluje ohrabrujuće pred nastavak sezone, pre svega zbog činjenice da je „honda” bila veoma brza i da nisam imao nikakvih pehova, mada su ih mnoge moje kolege na Avali doživeli – zaključio je Uroš Brkić, četvorostruki nacionalni šampion.

D. Vs.

KOLEKCIONAR TROFEJA

Uroš je sin višestrukog nacionalnog šampiona Čedomira Brkića vlasnika „dijamantske kacige”. Uspešno ide stopama legandarnog oca, baš kao i Urošev stariji brat Miloš, koji se takođe okitio nacionalnom titulom.

Uroš je na međunarodnim takmičenjima osvojio titulu ESET Kupa na kružnim stazama i bio CEZ vice šampion u trkama izdržljivosti.

Komentari su zatvoreni.