MENI

BORKOVIĆ NA POSTOLJU U SINGAPURU

Radojković na korak do titule u klasi mali N

18. 09. 2016. Comments (0) Views: 1651 Autosport, Galerija, Kružne trke

Beranovac u znaku kašnjenja i čekanja

Pretposlednje izdanje šampionata Srbije u automobilizmu na kružnim stazama koje je održano na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac, tik nadomak Kraljeva, ostaće upamćeno po ozbiljnom kašnjenu komplet programa i prilično nezanimljiv trkama po divizijima, čast izuzecima.

Okršaj za šesto mesto u klasi mali N

Kada se program, tačnije satnica koncipira tako da se sve podredi jednom čoveku koji će doći da označi početak takmičenja, a isti ne može pre 14 časova, onda ima da se čeka. I tako, jer smo svi bili u take mogućnosti, siti smo se načekali i slabo šta od dobrih duela videla na stazi, opet čast izuzecima. Biće da se razlog za nedostatak duela krije u činjenici da je tokom obaveznog brifinga u subotu mlađani Radojković pitao kako se tačno, odnosno pravilno pretiče konkurent na trci!!!

Aleksa Radojković

Sve u svemu, pomeuti srednoškolac rutinski je odradio mali N i popravio bodovni saldo. Jedina neizvesnost tokom trke pomenute klase viđena je u okršaju za treću poziciju između Zorana Milisavljevića i Đorđa Rakića. Istini za volju Aleksandar Marinković i Luka Kotorečević su se nadmetali za poziciju šest. Ostali na po par dužina razmaka između automobila i tako u krug!!!

Da diviziju sačinjavaju klase, to je verujem svima poznato, a da na trci staratuju dve divizije, kao što je danas viđeno na Beranovcu, zahteva novi naziv, možda MEGA divizija. Naime, da budemo sasvim precizni u divizijama 1 i 2 kako stoji na rezultatima vozilo je ukupno 16 takmičata u klasama: 3, 4, 5, 9 i 10. Od toga čak sedam, skoro pa pola, nije stiglo do cilja, a što je i najgore nemaju ni dovoljan broja krugova (80% ili u ovom slučjku 10 krugova) da bi se domogli bodova.

Finale je pripalo Hibridu na čiji se start dobarno čekalo. Na kraju Nastasijević i Tošić nisu mogli ozbiljnije da naude Davidosvakom koji je trijumfovao.

Konačni rasplet u svim klasama sledi za tri nedelje isto na Beranovcu. Napomena, drugog vikenda oktobra, uveliko je kalendarski jesen, drugim rečima mrak ranije „pada“, a prilogođavanje satince moglo bi da se uskladi sa situacijom, bez obzira na rang zvanice koja će nas udostojiti sa nekoliko biranih reči koje se završavaju sa“trke mogu da počnu“…

NEZVANIČNI REZULTATI PO DIVIZIJAMA

Divizija 3 TRKA

Divizija 4 TRKA

Divizija 5 TRKA

Divizije 1 i 2 TRKA

  • Gazda Jevta u akciji
  • Mali N
  • Dok čekaju start Hibrida Davidovski Milanović i Tošić
  • Verba
  • Nešec
  • Lukić
  • Giga
  • Jevtin auto u akciji
  • Prevoz kolege u krugu za hlađenje
  • Svako na svoju stranu

Komentari su zatvoreni.