MENI

Beranovac u znaku kašnjenja i čekanja

Biće napeto i teško

19. 09. 2016. Comments (0) Views: 626 Autosport, Kružne trke

Radojković na korak do titule u klasi mali N

Aleksa Radojković u aktulenoj sezoni šampionata Srbije na kružnim stazama, takmičarski vikend pre kraja, ima toliku bodovnu prednost u klasi mali N, da je praktično na korak do osvajanja još jedne u nizu titula u 2016. godini.Posle trke na Beranovcu koja je održana minulog vikenda učenik srednje škole samo je učvrstio poziciju u klasi.

Aleksa Radojković Beranovac
Foto:T. Cvijović

– Posle uspešno odrađenih kvalifikacija tokom subotnjeg dana i osvajanja pol pozicije, istu mi nije bilo toliko teško da zadržim na startu nedeljne trke, odnosno da je uspešno sačuvam tokom 12 krugova koliko se vozi po Pravilniku takmičenja. Konkurencija je bila na visni zadatka, što meni pobedu čini dodatno dražom, ali jednostavno nisu imali nikakvih šansi, ni da mi se približe, a ne da probaj da me prestignu. Drugim rečima sve sam bliži šampionskoj tituli – jasan je Radojković.

Finale šampionata na krugu zakazano je za drugi vikend oktobra takođe na Beranovcu. U pitanju je dupli program, odnosno voziće se dve odvojene trke.

– Trenutno imam 35 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog kolegu, tako da imam sasvim pristojnu bodovnu zalihu. Potrebno je da rutinski odradim obe trke i domognem se titule. Međutim, kako zbog našeg običaja u klubu, tako i zbog publike za koju sigurno znam da uživa u okršajima tokom trke klase mali N, voziću kako da mi treba svaki bod – dodao je srednjoškolac.

Aleksa Radojković karting

Pre overe titule na krugu u vikednu pred nama na kartodromu Ada Huja, Radojković vozi za zvanje najboljeg u klasi 5, karting šampionata Srbije.

– Ne bih da zvučim hvalisavo, ali to će biti još jedna u nizu titula za ovu sezonu. Karting još uvek vozim jer to moja prva ljubav i uvek mi pruža novi izazov i uživanje. Ujedno mi dobro dođe da između takmičarskih vikenda u automobili odradim po koji u kartingu, kako bih ostao u formi – slovi Aleksa Radojković.

Komentari su zatvoreni.