MENI

Božilović rutinski na Beranovcu

Lalušić treći u Slovačkoj

16. 04. 2016. Comments (0) Views: 754 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Maler za malerom usporio Lalušića

Koliko je bitno da tehnika funkcioniše perfektno u sportu kakav je automobilizam pokazale su na žalost kvalifikacije FIA ETCC-a vožene u subotu na Slovakiaringu. Iako su vremena sa testova i slobodnih treninga voženih u petak pokazali da Mladen Lalušić ima brzinu koja ga može uvesti u prva tri, maler za malerom koji je stizao srpski Lein racing usporili su mladog automobilistu toliko da na zvaničnim kvalifikacijama nije mogao prići ni blizu vremenima koja je postigao samo dan ranije i kada je došao i do pozicije broj dva.

LalusicSlovacka001Nakon pola sata vožnje i pored velikog truda tima Mladen Lalušić će na prvoj sutrašnjoj trci FIA ETCC serije startovati tek sa osme pozicije.

Lalušić je optimista pred sutrašnju trku.

– „Previše malera u jednom danu uticalo je na dobar rezultat na kvalifikacijama. Ipak daleko sam od toga da sam razočaran. Žalim za dobrom startnom pozicijom koja bi mi omogućila lakši posao u trci ali ovako će biti zabavnije. Konkurentima neću dati mira i napadaću ih od prvog do poslednjeg metra trke. Potrudili smo se da se što bolje spremimo za ovu sezonu, uložili velika sredstva u nabavku novog automobila ali evo vidite da več posle prve trke kreću problemi. Nadam se da će Seat ove dečije bolesti rešiti što pre …“

Takmičenje na Slovakiaringu nastavlja se sutra pre podne. Prva trka se vozi sa početkom u 10h dok je druga na programu u 11h05.

Komentari su zatvoreni.