MENI

Drift, Novi Sad – ABS Show (SNIMAK)

Vreme je za upoznavanje brzinaca

15. 07. 2013. Comments (0) Views: 635 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković uzdrmao konkurenciju i najavio uzbudljivo finale na Brnu

Dušan Borković četvrtu trku Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC), koja je održana minulog vikenda na Siciliji, odradio je u ševroletu kruz LT S 2000 više nego uspešno. U prvoj trci je završio kao drugi, a na drugoj kroz cilj prošao kao treći, što ga posle svega postavlja na treće mesto u generalnom plasmanu klase S 2000.

DucaikruzZa vernu armiju obožavaoca koja se svakim danom uvećava, nije novost da je ševrolet treći automobil u sezoni sa kojim se dugajlija iz Pančeva u premijernoj sezoni bori sa žestokom konkurencijom. Svaka promena automobila iziskuje i ozbiljne pripreme, a zbog vremena kao ograničavajućeg faktora i Pravilnika takmičenja, Borković i članovi NIS petrol rejsing tima nisu imali previše mogućnosti da se „upoznaju” i utegnu takmičarsku spravu.

Imajući sve pomenute činjenice u vidu, plasmani na stazi Perguza svakako su uzdrmali samopouzdanje konkurenciji, koja je istini za volju od prve trke sa posebnom pažnjom gledala u pravcu Borkovića, a posle Sicilije moraće da otvore četvore oči.

– Obe trke su bile fantastične, nažalost nije moglo bolje zbog loših kvalifikacija, ali sve u svemu bio sam brz. Na startu druge trke nastala je ogromna gužva i nažalost ja sam ostao, a Fulin je prošao. Nisam se predavao već sa probao da mudrom vožnjom stignem konkurenciju i onda u jednom skoku pukao mi je auspuh, tako da auto nije imao top performanse, ali sam zadovoljan. Još jednom, hvala svima na podršci, mnogo mi znači – rekao je Borković.

Do finalnog okršaja 6. oktobra u Češkoj ima sasvim dovoljno vremena da se Borković i članovi NIS petrol rejsing tima do detalja upoznaju sa mogućnostima ševrloet kruza, kako bi vodećem u plasmanu Petru Fulinu na domaćem terenu objasnili kako se voze kružne trke.

Komentari su zatvoreni.