MENI

Milovan Vesnić i zvanično najbolji automobilista centralne Evrope

Božilović i FAM nastavili saradnju

14. 12. 2015. Comments (0) Views: 577 Autosport, Kružne trke

CEZ sondiranje i odbrana titula

Minulu sezonu domaćeg auto sporta u disciplinama krug i brdo u potpunosti je obeležio Darko Božilović za volanom ford fukusa u klasi SP, furiozno od prvog do finalnog takmičenja u pobedničkom nizu do titula. Bez premca, taktički mudro na Zalužanima, pun gas kada je trebalo na Ušću i bez razlike kada su brdske staze u pitanju, nizao je Božilović najviše stepenike pobedničkih podijuma i neumoljivo grabio ka duploj kruni. Silina svakog nastupa upotpunjavan automobilom u jarkim bojama Fabrike maziva iz Kruševca, na radost poklonika.

Bozilko

Činom svečanog proglašnja biće i zvanično stavljena tačka na izuzetno uspešnu takmičarsku sezonu šampiona iz grada pod Bagdalom. Dobrim delom svestan uspeha, Božilović uveliko radi na planovima za narednu sezonu.

– Svakako neću reći i ne mislim da je osvojiti titulu u bilo kojoj klasi lako i jednostavno, ali su radost i zadovoljstvo neopisivi. Jedno je kada od prve trke „juriš“ i imaš zacrtan plan i lagano ga sprovodiš u delo, a sasvim je druga situacija kada se „brani“ zvanje najboljeg. Apsolutni mi je prioritet da naredne sezone na krug i brdu ponovim uspeh, odnosno utvrdim gradivo i potvrdim svako prvo mesto minule sezone. U isto vreme planiramo da se takmičimo u okruženju, tačnije na trkama CEZ(Centralnoevropske zone), kako na brdu, tako i na krugu – slovi Darko Božilović.

Bozilko1

Pored vozačkih sposobnosti i srčanosti, velike zaluge na šampionskom putu imaju vredni mehaničari i odlično pripremljen ford fokus, kojeg su neumorno podešavali i dovodili u perfektno stanje.

– Kada automobil funkcioniše onako kako treba, zahvaljujući ekipi u boksu, apsolutno je zadovoljstvo jurcati istim od starta do cilja na brdu, odnosno voziti na krugu od semafora do zastave koja označava kraj trke. Dobar mehaničar se ne menja, tako da ćemo i za narednu godinu fokusa pripremat u kod Volfa u radionici. Pola posla je dobro pripremljen auto, ostalo se zna – jasan je Božilko, kako ga popularno zovu kolege i navijači.

Potvrdu uspeha daje i obnavljanje sponzorskog Ugovora sa Fabrikom auto maziva FAM Kruševac, jer ekipa koja dobija se ne menja!!!

Komentari su zatvoreni.