MENI

Čibej slavio u škodi oktaviji WRC

Bez Borkovića na međunarodnom spektaklu

27. 11. 2012. Comments (0) Views: 627 Autosport, Reli

Makadam lek za dušu i novčanik

Makdamski reli šou koji minulog vikenda održan u malom mestu Sveta Nedelja u okolini Zagreba, doneo je veliku radost svim učesnicima i naravno organizatoru. Imajući u vidu da FIA(Svetska automobilska federacija) po pravilu ume da preteruje u zahtevima i uloženom novcu, da bi takmičenje uspelo, Santa Domenika dešavanje u potpunosti je demantovalo, pomenute „umne“ glave. Makadamski reli u viđenom izdanju bio je pravi lek za dušu i novčanike svih učesnika.

DRUGO MESTO U KLASI Vladica Rabrenović i Igor Črmac

DRUGO MESTO U KLASI
Vladica Rabrenović i Igor Črmac

Srbija je na međunarodnom takmičenju imala tri predstavnika u konkurenciji više od 80 posada. Dve posade iz Beograda M M Pauer i jednu mešovitu tima VRR, gde je vozač došao iz Švedske, a suvozač je bio iz lokala, što je rezultiralo drugim mestom u klasi i desetim u generalnom plasmanu.

– Reli je završen i moram reći da svaki kilometar puta je vredeo doći za ovu nasmejanu zabavu i uprkos problemu. Dve noći nespavanja uz moje verne naučnike mehaničare Nenada Savića i Vladicu Milojkovića i nesebičnu pomoć Krešimira Sauerbruna i mnogo njih kojima jos nisam naučio imena, sve te muke su izbledele kad je počela trka. Novo iskustvo, odlična organizacija plus sva nasmejana lica učesnika je nešto što se samo poželeti može. Igor Črnac koji je sedeo u desnom sedištu odradio je posao, kao da samo to radi. Rezulta nam nije bio bitan, ali kada smo već učestvovali, više sam nego zadovoljan postignutim. Našu malu avanturu nastavljamo do Štokholma, čeka nas još tričavih 2380 kilometara i završen je krug zabave za ovaj put – rekao je Vladica Rabrenović prvi čovek VRR tima.

ZADUŽENI ZA ZABAVU Staniša Lazarac i Živko Gajić

ZADUŽENI ZA ZABAVU
Staniša Lazarac i Živko Gajić

Dve posade MM Pauera sa druge strane su odradile ono za šta su prvenstveno i došle u Hrvatsku. Rukovodeći kadar tima ovoga puta je bio za volanom i odlično zabavio sebe, ali i mnogobrojnu publiku. Uz dosta tehničkih problema obe posade stižu do cilja i pored sitnih eskurzija van staze. Branislav Pijević i Staniša Lazarac odlaze iz Svete Nedelje bez pehara, ali putuju kući prepuni utisaka i novih iskustava, a kao organizatori BG relija nadamo se da će nešto od viđenog primeniti i na našim stazama.

Komentari su zatvoreni.