MENI

GP za gužvu na vrhu tabele

Hamoviću zlato, Gošiću prvo mesto na tabeli

30. 06. 2014. Comments (0) Views: 528 Karting

Ćalić više nije prvi

Na drugom GP-iju ove sezone, Rade Zečević preuzeo prvo mesto od Zorana Ćalića.

b liga

U subotu, 28. juna, na Adi Huji održan je odloženi treći trkački dan. Prvoligaši su vozili svojih šest trka, a članovi B lige drugi ovosezonski GP od 23 kruga.

Najbolje vreme je napravio Rade Zečević (16:48,07). Dve sekunde iza njega bio je sporiji Milan Đurić, a treće vreme je imala Andrijana Radović. Đurić je, međutim, kažnjen sa deset poena zbog izletanja u krugu za zagrevanje, ali je i sa tom kaznom, trebalo da dobije medalju. Ipak, morao je da ode sa dodele, a prema pravilniku, medalja se u tom slučaju dodeljuje narednom takmičaru što je u ovom slučaju bio Vladimir Inić. Ni on nije ostao na dodeli, tako da je bronzanu medalju odneo Đorđe Jovanović, koji je imao tek peto vreme.

Bilo kako bilo, nadoknada odloženog trećeg trkačkog dana će se pamtiti po tome što je došlo do smene na tabeli generalnog plasmana – Zoran Ćalić nije više prvi. Čak 22 poena ispred njega je Rade Zečević. Treći je Đorđe Štulić ispred Miloša Đokića i Đurića.

Drugoligaši su se pre žreba dogovorili da najbolji karting – nula – uopšte ne bude u sistemu biranja.
U prvoj grupi B trkača vozili su, prema startnoj poziciji: Đorđe Jovanović, Milan Markov, Andrej Radovanović, Milan Đurić, Miloš Đokić, Đorđe Štulić, Rade Zečević i Zoran Ćalić.

Jovanović je na prvom mestu bio šest krugova, a onda je to mesto preuzeo Zečević koji se u dvojci strpljivo probijao sa predzadnjeg mesta. Na nekoliko krugova, ulogu predvodnika je uzeo Đurić, ali je on na kraju ipak završio drugi. Treći je bio Jovanović ispred Štulića, Markova, Đokića, Ćalića i Radovanovića.

U drugoj grupi, startovano je ovim redosledom: Ivan Milenković, Vladimir Inić, Dušan Pavlović, Goran Teofilović, Aleksandar Živanović, Andrijana Radović i Dragan Hadžić.

Milenković je vodio četiri kruga, a onda ga je prvo prestigao Inić, pa i Radovićka koja je startovala sa pretposlednje pozicije. Ona je uskoro izbila na vodeće mesto koje nije gubila do kraja pa joj je pobeda u toj trci obezbedila prvu srebrnu medalju do sada. Drugi je bio Inić, ispred Teofilovića. Iako je bio treći svojoj grupi, Teofilović je na kraju imao tek deseto vreme.

CaptureB-1

Đorđe Jovanović: „Mislim da nisam zaslužio podijum. Bio sam peti, ali sticajem okolnosti ova dvojica su otišli. Što se tiče vožnje, uradio sam šta sam mogao sa sedmicom i time sam zadovoljan.“

Dragan Hadžić: „Nisam imao sreće sa kartingom… Zadovoljan sam. Mislim da napredujem. Daću sve od sebe u jesenjem delu prvenstva. Primio sam se mnogo na ovo. Karting mi je na prvom mestu, pa onda tek sve ostalo.“

Milan Đurić: „Malo mi je gorak ukus u ustima zbog te kazne. Karting sa kojim sam izleteo nije vožen u prethodnoj trci pa su gume verovatno bile hladne. Pokušao sam da ih više zagrejem kočenje, pa sam preterao. Šta je tu je. Biće bolje sledeći put.“

Miloš Đokić: „Generalano sam zadovoljan brzinom, e sad što je na kraju ispalo loše po mene, šta da radim… Moglo je bolje…“

S. Pavlović

Komentari su zatvoreni.