MENI
SRPSKA REPREZENTACIJA U BRZINSKOM MOTOCIKLIZMU NA BLISKOM ISTOKU Dragoslav Perišić i kolege

Dijamant izdržljivo sija u Kataru

U SKLOPU PRIPREMA ZA DAKAR 2013 Marko Kopunović i Gabor Sagmajster

Sagmajster slavio u Kozarevcu

JAČI OD TOPLOTNOG UDARA Perišić i Flembo Dijamant Srbija

10. 06. 2012. Comments (0) Views: 649 Brzinski, Motociklizam

Srpski tim osmi u Dohi

U prestonici Katara, održana je druga ovogodišnja trka u okviru Svetskog endjurans(trke izdržljivosti) šampionata u brzinskom motociklizmu. Naša ekipa je osvojila osmo mesto od ukupno 23 ekipe koje su se kvalifikovale za učešće na trci „ 8 časova Dohe“. Ovim plasmanom naš tim dodao je na bodovni saldo novih 13 bodova, što ih u generalnom plasmanu pozicionira na 10. mesto od 18 ekipa koje su ove godine osvajale bodove u najjacoj klasi superbajk.

 JAČI OD TOPLOTNOG UDARA Perišić i Flembo Dijamant Srbija Ekipa Srbije „Flembo Dijamant Srbija“ na ovom elitnom takmičenju nastupila je pod licencom Auto moto saveza Srbije u sastavu: menadžer i prvi vozač ekipe je Dragoslav Perišić, italijan Andrea Bosio i francuski vozač Franck Kerosimo sa startnim brojem 46 na motociklu Kavasaki ZX 10R od 1000 kubika.

Trka je vožena u kasnim popodnevnim i večernjim satima (noćna trka start u16 časova, a završetak trke u ponoć) zbog visokih dnevnih temperatura. Dragoslav Perišić počeo je trku u žestokom ritmu, ali se već posle 30 minuta zaustavio u boksu jer je doživeo toplotni udar. Temeperatura vazduha u tom trenutku iznosila je 45, a temperatura asfalta na pisti čak 70 stepeni Celzijusovih.
Koliko su uslovi za vožnju bili teški govori i podatak da pet ekipa nisu završile takmičenje. Temeperatura je počela da „pada“ tokom trke, a nači vozači su odličnim vožnjama popravljali plasman. Motocikl je odlično funkcionisao do dva sata pred kraj trke kada su naši mehaničari morali da zamene rezervoar za gorivo.

Komentari su zatvoreni.