MENI

Ričard Sagmajster na Dakaru 2015

Startovao Dakar reli

26. 12. 2014. Comments (0) Views: 1766 Dakar, Motociklizam

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju

Na predstojećem 36. Dakar reliju, koji će se voziti od 04. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji, jedini predstavnik naše zemlje biće višestuki šampion u motokrosu Gabor Sagmajster. Zahvaljujući Auto moto savezu Srbije, koji je mu je izdao licencu za ovo takmičenje, i podršci AMS Osiguranja, Sagmajster će po sedmi put izaći na ovaj prestižni reli i pokušati da na 9000 km dugoj ruti opravda četvorostruku titulu šampiona države.

Uroš_Zeković,Predrag_Đurđev,Mirko_Butulija,Gabor_Sagmajster,Dejan_Jevtić

Tim povodom u prostorijama Auto-moto saveza Srbije okupili su se brojni prestavnici medija, kojima su pored budućeg učesnika jedne od najtežih trka na svetu, Gabora Sagmajstera, obratili i predstavnici AMSS, predsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, pomoćnik ministra za sport, Uroš Zeković, kao i predstavnik AMS Osiguranja, Dejan Jevtić.

Uoči polaska u Južnu Ameriku, Gabor Sagmajster optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl.

– Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu bolje od osmog mesta koje sam već osvajao.

Predstavnici Auto moto saveza Srbije i AMS Osiguranja ovim putem iznova su pokazali da u svakoj prilici daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarnim okvirima.

– Čast nam je i zadovoljstvo da podržimo jednog od naših najboljih motociklista, koji će sledeće godine učestvovati na prestižnom Dakar reliju i predstaviti našu zemlju celom svetu. Želimo mu puno uspeha u trci, a mi ćemo, kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA), nastaviti da ulažemo u razvoj kako auto tako i moto sporta, za šta imamo i punu podršku ovih svetskih organizacija – istakao je Mirko Butilija.

Sagmajster je prošle godine sa 53. mestom u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri, dok je između vozio Svetski kup u Abu Dabiju, i osvojio 14 mesto, a zatim domaći i evropski šampionat. U Srbiji je osvojio „Zlatnu kacigu“, i „Majsku nagradu“ Sportskog saveza Srbije.

PR AMSS

Komentari su zatvoreni.