MENI

Reli Jahorina 2014

Rabrenović slavio na 8. Jahorina reliju

7. 09. 2014. Comments (0) Views: 613 Autosport, Reli

Rabrenović vodeći posle prvog kruga

Posle prvog kruga 8. Jahorina relija koji se održava na terenima oko Sarajeva, trenutno je u vođstvu posada Rabrenović – Mitrović u škodi fabiji, dok drugo mesto pripada domaćim snagama Vrpčić – Pospiš. Od tri brzinska ispita održana su dva, jer je prvi otkazan.

IMG_3658

– Rutinski bez mnogo problema odradili smo dve Jahorine i došli na redovni servis. Ostaju nam još dva Trebevića koji su nešto duži, ali verujem da ćemo i to uspešno završiti – rekao je Vladica Rabrenović.

Aleksandar Dimitrijević poznatiji kao Lauda, posle dva brzinca nalazi se na četvrtom mestu u generalnom plasmanu i takođe je zadovoljan dosadašnjim učinkom.

– Na prvoj Jahorini imali smo jedno okretanje, na sreću bez ikakvih psoledica po auto, ali smo izgubili nešto više od 10 sekundi. Šta da se radi, to je sastavni deo relija – rekao je Lauda.

Jedina ženska posada Jovanović – Tunguz kasni 8 sekundi za Llaudom i trenutno je na petoj poziciji ujedno vodeća od svih iz MM Power tima.

– Jahorina je dosta klizava, tako da smo u prvom prolazu imali jedno okretanje, da bi smo u drugom prolazu sve odradile mnogo bolje i naravno brže. Posle servisa idemo na Trebević i mislim da možemo još brže – dodala je Jovana.

Posada Gajić – Nikolić takođe iz MM Power tima zauzima šesto mesto posle prvog dela.

– Mali problem sa bobinom uticali su na rezultat, ali ćemo taj problem lagano otkloniti u servisnom parkištu, kako bi smo na prestala dva brzinca probali da nadokandimo izgubljeno – jasan je bio Gajić.

Osmo mesto u generalnom plasamnu trenutno pripada posadi Nikitović – Todorović.

– Mi smo ovaj deo relija iskoristili da popišemo stazu, kako bi smo bili spremni za narednu godinu – kroz osmeh je prokomentarisao Nikitović.

Još jedna posada MM Power Vićentić – Tomić izborila je 10 mesto u generalnom.

– Na prvoj Jahorini nismo bili toliko dobri, koliko smo bolji bili u drugom izdanju, ali nas je „izdala“ papučica gasa, koliko da nam ne bude dosadno. U servisu je sve sređeno, tako da idemo dalje u nove radne pobede – rekao je Nešon.

  • IMG_3656
  • IMG_3660
  • IMG_3661
  • IMG_3662
  • IMG_3663
  • IMG_3664

Komentari su zatvoreni.