MENI

Šta se desilo na Jeljenu Ričardu Sagmajsteru

Dragoj i Tomanović na Nirburgringu

10. 06. 2014. Comments (0) Views: 1785 Motociklizam, Ostalo

Kopaonička premijera enduro trka u Srbiji

Za manje od dve nedelje teško pristupačni tereni i specijalno pripremljene trase na Kopaoniku biće poprište prve trke izdržljivosti(enduro) u Srbiji za strane i domaće takmičare. Ekipa Kros tima organizovaće 21. i 22. juna prvo enduro takmičenje za motocikliste po ugledu na trke u svetu. Tim povodom juče je u ciglani Trudbenik na periferiji Beograda upriličena demonstracija vožnje na specijalno pripremljenom poligonu za takmičenje u izdržljivosti.

Photo_Bogdan_Kosanovic_0001

Organizator će sve učesnike podeliti u četiri klase. Takmičari sa najviše iskustva moći će da voze u klasi A, dok će drugi sa manje iskustva, odnosno koji imaju osnovno zananje vožne moto kros motora moći da voze u klasi B. Za vrhunske profesionalce namenje su teška i super teška klasa. Prvo učešća imaće svi punoletni vozači sa važećom vozačkom dozvolom A kategorije.

– Cilj nam je da pre svega da domaćim takmičarima pokažemo šta je u stavri enduro i hard enduro takmičenje. Prvo takmičenja na Kopaoniku biće nešto blažeg karaktera, u odnosu na trke kakve se organizuju u svetu, ali će svi koju budu učestvovali moći da u potpunosti osete čari ovog sporta. Učinićemo da se ljudi vrate prirodi, sportu i da shvate šta znači biti srećan, zadovoljan, ispunjen i umoran posle naporne vožnje. Ujedno prenećemo im sva naša iskustva i podići svest naših vozača o opremi, motorima i tehnikama vožnje na različitim terenima – rekao je Vlada Komatović, naš uspešni enduro vozač.

Photo_Bogdan_Kosanovic_0010

Takmičenje će biti humanitarnog karaktera, tako da će svi učesnici uz startninu imati priliku da uplate novac koji će biti preusmerenim ugroženim u nedavnim poplavama.

Komentari su zatvoreni.