MENI

Dušan Borković ujedinio vozače zbog Srbije

Gradska kuća u Novom Sadu najavljuje Mišeluk

26. 05. 2014. Comments (0) Views: 2099 Autosport, Ostalo

STREET RACE sezona je počela!

Na dvodnevnoj manifestaciji „Brzi i Žestoki 4“, 24 i 25. maja, u Velikoj Gorici, otvorena je sezona trka ubrzanja na 402 metra. Od desetak takmičara iz Srbije samo su članovi “RACING tima 1NA1” imali uspeha ostvarivši pobede u najjačim klasama.

P1030879a

Prvog dana, u klasi 12, Nebojša Blagojević koji vozi Nissan GTR, posle lavovske borbe sa favoritima iz regiona uspeo je da pobedi. Sa ostvarenim rezultatom u kvalifikacijama se činilo da će teško stići do finala. Sa najboljim ostvarenim vremenom iz prvog kruga, Blagojević je za protivnika dobio apsolutnog favorita, „fiću“ sa 550KS koga je naterao da pogreši. Još gora sudbina snašla je njegovog suparnika u finalu, Yugo sa dva motora i 700KS koji je od silne treme prerano krenuo i tako sam sebe diskvalifovao.

Ako se prošle godine Blagojevića nisu plašili, ove sezone je počeo da ih hvata strah.

Drugog dana u klasi 11, prava drama u kvalifikacijama za Zorana Slavkovića, najbržeg takmičar „Racing tima 1NA1“ koji vozi Suzuki Maruti sa 550KS. U prvoj kvalifikacionoj vožnji pri brzini od preko 180km na čas, prilikom šaltovanja iz treće umesto u četvrtu brzinu, Slavković je uspeo da ubaci u drugu brzinu i počeo je ples na stazi i sa staze.

Prošao je cilj okrenut zadnjim delom i posle par okretanja se zaustavio u travi pored staze sa ostvarenim vremenom od 11,5 sekundi. Srećom sve se završilo bez posledica osim sa malo pretrpljenog straha i povredjenog ponosa. Prilikom druge kvalifikacione vožnje, na pola staze mu se otvorila hauba koja mu je polomila šoferšajbnu. I taman kad smo pomislili da je time njegovo takmičenje završeno, on se pojavio u prvom krugu trke sa novom šoferšajbnom. Kako je uspeo da je pronađe i da je montira za manje od 60 minuta je enigma.

gtr

Prvi suparnik Slavkoviću je bio Fića sa 550KS koji se tokom noći ubrzao kako ne bi vozio klasu 12. Voditelj je dobro najavio ovaj dvoboj, „pravi razlog zbog čega se na trke ubrzanja dolazi, jer se samo ovakve stvari mogu videti na street race takmičenju“. Tesna pobeda, ali pobeda je pobeda.

Drugi krug, stari rival, u Ford Fiesti sa 560KS. Ni on nije bolje prošao. U finalu, protivnik mu je bio Opel Kadet sa pogonom na četiri točka i 600KS. Slavković nije dozvolio iznenađenje i majstorski, neizvestan dvoboj pretvorio u pobedu čime je nagrađen velikim aplauzom publike u Velikoj Gorici.

Sledeća trka ubrzanja se održava u Osijeku, 14 i 15. juna Osijek Street Race Show 12.

A. Đukanović

Komentari su zatvoreni.