MENI

Duple pobede u pet klasa

Foto finiš Jovanović i Sudar u klasi dva

6. 06. 2018. Comments (0) Views: 795 Karting

Petrović treći u Napulju na Vega Trofeju

Krajam maja Andrej Petrović domogao se najvišeg stepenika na pobedničkom postolju na stazi Sarno u Napulju na Vezuv Trofeju. Minulog vikenda na istoj stazi u još jačoj konkurenciji dvostruki šampion Srbije opet se našao na pobedničkom podijumu, ali ovoga puta na trećoj poziciji Vega Trofeja, za koju kaže da se dobrano pomučio i da mu je posebna draga.

Andrej Petrović Sarno III mesto

– Za razliku od Trofeja Vezuv, ovoga puta je konkurencija bila značajno jača, praktično su učestvovali svi najbolji vozači WSK serije, što je meni posebno drago, jer su to već sada sve moji drugari, a ujedno mnogo mi više znači kada moram dobro da se pomučim za svaku poziciju. U polufinalnoj trci startovao sam sa osme pozicije i vrlo brzo se domogao drugog mesta. Ujedno sam imao i najbolje vreme u trci, što je verujem dobar pokazatelj koliko sam napredovao. Dok sam grabio kao vodećoj poziciji pogurao sam se sa kolegom Badoerom, što me je koštalo dve pozcije, ali sam do kraja trke uspeo da se vratim i završim na drugom mestu – jasan je Andrej Petrović.

Stići do finalne trke uspeh je na određeni način, ali je zato veća muka i značaj popeti se na pobedničko postolje.

Andrej Petrović (49) Sarno

– U finalnoj trci startovao sam sa četvrtog mesta i vrlo brzo sam izbio na treću poziciju. Dva kruga pre kraja trke, počeli su problemi sa kartingom, počeo je da otakazuje, tako da više nije bilo načina da se borim za prvo mesto, već je borba bila da odbranim treću poziciju. Zahvaljujući spretnosti, iskustvu i pameti, uspeo sam da sačuvam poziciju. Finale mi je bilo posebno teško zbog pomenute situacije, ali sam bio izuzetno srećan kad se sve završilo, sreći nikad kraja – rezimirao je Petrović.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *