MENI
Dejan Krčevinac u sredini na press konferenciji

Petnaest trkačkih posada na brzincu u Čajetini: Open rally...

Hladno ali reli standard je potvrđen

Maša Simić Novi Bečej

15. 04. 2019. Comments (0) Views: 2229 Autosport

Dejan Pejić najbrži u Novom Bečeju

Opština Novi Bečej pokazala se kao odličan domaćin drugom auto slalomu za šampionat Srbije. U generalnom plasmanu kao najbolji vozač pokazao se Dejan Pejić, dok su Aleksandar Stevanović i Živko Župan osvojili drugo i treće mesto. Među juniorima najbolji je bio Nikola Rosić. Drugo mesto osvojio je Nebojša Petković, a iza njega bio je Tihomir Posavec. Bjanka Knežević Oštrogonac bila je najbolja u ženskoj kategoriji dok je drugo mesto osvojila Maša Simić.

Pregršt šarenolikih vozila različitih modela paradiralo je centralnim ulicama Novog Bečeja sa namerom da pokažu mnogobrojnim posetiocima jedan pravi sportski šou. Vozači uzrasta od 16 pa do 70 godina potrudili su se da za što kraće vreme pređu sve prepreke na putu u vidu starih guma i čunjeva, ali i da pokažu dozu atraktivnosti koju ovaj sport inače pruža.

Sama ideja da se jedna ovakva trka vozi u centralnoj gradskog zoni koja čak obuhvata i deo pešačke zone za organizatore je bio veliki izazov na koji su, kako opština Novi Bečej tako i Sportski auto i karting savez Srbije, uspešno odgovorili.

Otvaranje je počelo u zakazano vreme, tačno u podne u prelepom amfiteatru na Tiskom keju. Takmičarima i prisutnim posetiocima obratio se na početku pomoćnik direktora za komercijalna pitanja Beogradskog sajma Aleksandar Ivković, istakavši da mu je veliko zadovoljstvo što se nastavak trke pravo sa Beogradskog sajma, gde je sve i počelo, preselio odmah u Novi Bečej. Potom je predsednik opštine domaćina Saša Maksimović poželeo dobrodošlicu i proglasio početak trke.

Na stotine posetilaca okruživalo je stazu koja nije bila nimalo jednostavna. Pred vozačima su bile teške krivine, veliki broj prepreka ali i veliki motiv za osvajanjem trofeja. Trka je vožena u nekoliko različitih kategorija među kojima su prisutnima svakako bile najzanimljivije juniorska ali i kategorija gde su devojke pokazale vozačka umeća.

S. Veličković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *