MENI

Dušan Borković i vozači WTCC pružaju pomoć Srbiji

PAVLOVIĆ NA PODIJUMU I U SILVERSTONU!

24. 05. 2014. Comments (0) Views: 620 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Dušan Borković 12. u kvalifikacijama

Srpski automobilista uprkos sjajnoj vožnji zbog izletanja ostao bez boljeg plasmana pred sutrašnje trke na Salcburgringu

BANE0100

Dušan Borković startovaće s 12. pozicije na nedeljnim trkama u WTCC sezoni na stazi Salcburgring. Vozač NIS PETROL BY CAMPOS RACING tima opet je uspeo da udje u drugi krug kvalifikacija, kao i na svim prethodnim trkama, ali ga je izletanje na najopasnijem delu staze ostavilo bez prilike da osvoji i bodove u kvalifikacijama, plasmanom među pet najboljih.

Dušanov Chevrolet Cruze #98 bio je odlično pripremljen za ovaj trkački vikend, a posle slobodnih treninga na kojima je imao 10, zatim i deveto vreme, usledilo je peto mesto u prvom delu kvalifikacija u vremenu 1:22.948. Pored toga, Borković je imao najbolje vreme u prvom sektoru staze.

Nažalost, u drugom dleu kvalifikacija izleteo je na istom mestu kao i njegov klupski kolega Hugo Valente, ali je za razliku od Francuzovog, Borkovićev automobil biti spreman za sutrašnje trke.
U krivinu #9 ulazi se brzinom od 250 km/h pa je samo Borkovićevom sposobnošću i pribranošću izbegnut gori scenario i po njega i po automobil.

– Ne mogu da nađem reči koliko mi je krivo zbog ovoga. Zbog svih dešavanja koje su pogodile našu zemlju, imao sam još jači motiv da vozim svim srcem za Srbiju i prevazidjem sebe. Znam da sam mogao da uđem među pet najboljih u kvalifikacijama i konkurišem za najviši plasman. Nadam se da će automobil biti spreman za nedelju i da ću, bez obzira na startno mesto uspeti da napravim rezultat kojim će se moji sunarodnici ponositi – rekao je Borković posle kvalifikacija.

Srpski as će startovati na obe trke s 12. mesta. Prva je na programu u 10, a druga u 13.45 uz direktan prenos na Eurosport. RTS će prvu trku emitovati u snimku od 13 sati, a drugu u direktnom prenosu.

Komentari su zatvoreni.