MENI
VERNA SPRAVA VEZANA ISPRED ŠATORA KTM Gabora Sagmajstera

Sagmajster stigao do 24. mesta

NAJVEĆI USPEH U KARIJERI Gabor Sagmajster

Sagmajster u prvih 20 na svetu na dva točka

NAPRED GABORE Marko Kopunović bodri Gabora Sagmajstera

5. 04. 2012. Comments (0) Views: 692 Dakar, Motociklizam

Sagmajster u prvih 20 na motorima do 450 kubika

Pretposlednjeg dana Svetskog kupa trka izdržljivosti na dva i četiri točka koji održava u pustinji oko Abu Dabija u Emiratima, Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije, beleži sve bolje rezultate i pravi značajne pomaka u generalnom plasmanu. Četvrti dan završio je na 21. mestu u kategoriji takmičara na motorima do 450 kubika radne zapremine, što ga je dan pre kraja takmičenja uvrstilo u prvih 20 na svetu.

 NAPRED GABORE Marko Kopunović bodri Gabora Sagmajstera – Četvrtog dana sam definitivno išao najbolje. Imao sma sreće da sam od starta ušao u ritam dvojice takmičara na kvadovima i tako ih pratio jedno 160 kilometara. Oni su imali odličan tempo, a meni nije bilo teško da ih pratim, tako da sam u tom delu ostvario dobro vreme. Posle pauze za tankovanje goriva i kraći predah, imao sam mali peh, upao sam u dubok pesak, tako da ostao zaglavljen jedno 20 do 30 sekunjdi, što je bilo dovoljno da mi takmičari na kvadovima pobegnu. Ostatak specijalnog ispita odradio sam korektno i na cilj ušao kao 21. U ukupnom plasmanu moje klase nalazim se na 20. mestu što je više nego odličan rezultat po mom mišljenju – rekao je Sagmajster u telefonskom razgovoru.

Kakva su očekivanja od finalnog takmičarskog dana Svetskog kupa u Emiratima?

– Plan je vrlo prost. Očekujem da finalnog petog dana takmičenja po peščanim dinama u okolini Abu Dabija završim na na 20. mestu. To je realno ostvarivo, što bi ponavljam bio pristojan uspeh, jer se takmičim mahom sa fabričkim vozačima. Imam dvojicu za petama koji kasne jedan oko šest,a drugi nešto više od 15 minuta. Mislim da mogu da odradim zadato vreme i sačuvam poziciju u najgorem slučaju mogu završiti kao 22, jer sledeći kasni nekoliko sati – izračunao je Sagmajster.

 IZA KVADAOVA U JAKOM RITMU Gabor Sagmajster 28

Komentari su zatvoreni.