MENI

SAS-ove svečane bele košulje

SAS obelodanio kalendar takmičenja

28. 01. 2014. Comments (0) Views: 739 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Miljković spušta starosnu granicu za osvajanje Zlatne kacige

Kada je 2011. godine iz kartinga prešao juga 55 klase mali N, Nikola Miljković kod svih ljubitelja sporta brzina na četiri točka pobrao je nepodeljene simpatije. Kada se na kraju sezone okitio titulama šampiona na brdu i krugu, mnogi su shvatili da je u pitanju nova zvezda u usponu.

NMiljk1

Već naredne 2012. godine menja automobil i klasu i pojačava nastup sa reli disciplinom. I tada je javnost reagovala, ali oprečno. Jedini su mislili da je prelazak iz jugića u hondu sivk tajp R, preveliki zalogaj, dok su drugi bili uvereni da će učenik VII Beogradske gimnazije uspešno odgovoriti izazovu.

Šampionska na brdu i vice šampionska titula na krugu dovoljno govore u prilog činjenici da li je bio na visini zadataka. Što se tiče reli discipline, tu je izostao visok plasman, ali se zato Nikola „potrudio” da spektakularnim izletanjem na brzinskom ispitu Bukovi, tokom Srbija relija, obeleži najzahtevniju granu auto sporta.

Minule sezone akcenat je stavljen na Centralnoevropsku zonu na brdskim stazama i rezultat nije izostao. Prvo mesto u klasi N 2000 i peto mesto u konkurenciji vozača preko 2000 kubika, plus titula šampiona na domaćim stazama.

NMiljkovic

– Sa 18. godina najmlađi sam osvajač Zlatne kacige u kategoriji automobilista, što mi posebno godi i bez imalo lažne skromnosti smatram da sam spustio granicu, drugim rečima u maniru jednog gimnazijalca, zadao sam domaći zadatak generacijama koje dolaze. Tri uzastopne titule šampiona na brdskim stazama iznedrile su odličje o kojem svako ko sa bavi auto sportom sanja. Sada idemo dalje, a cilj nam je svetski kup turističkih automobila (WTCC) – rekao je Miljković.

Dosadašnji uspeh, ali i svi budući mlađanog Miljkovića bazira će se, na uspešno završenoj osnovnoj školi sportske vožnje u narodu poznatijoj kao karting. Bez dobre baze nema ni nadgradnje, a bez jake konkurencije nema ni napretka i zato su se Miljkovići uz pomoć Euro petrola generalnog sponzora prošle godine upustili u osvajanje evropskih brda.

– Prošle godine zahvaljujući sponzoru, više pažnje posvetili smo CEZ(Centralnoevropskoj zoni) takmičenjima na brdskim stazama, kako bi stekao dragoceno iskustvo, što se ispostavilo kao prava stvar. Vozili smo u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji, BiH, Makedoniji i u Hrvatskoj na stazi Buzet gde sam se ogledao i sa konkurencijom iz šampionata Evrope i naravno na četiri domaće staze. Zahvaljujući tome dosta sam napredovao, pre svega zahvaljujući žestokoj konkurenciji, ali i uslovima na stazama koji su na mnogo višem nivou u odnosu na naše, pre svega kada je u pitanju bezbednost, ali i konfiguracija – nastavlja gimnazijalac.

Kako je evropska konkurencija na početku, a kako na kraju sezone reagovala, na pojavu golobradog mladića iz Srbije.

– U početku sam im bio drag i zanimljiv dok ih nisam pobedio na prvoj trci u Poljskoj, a posle toga su na mene gledali kao na ozbiljnu konkurenciju. Naravno bilo je i timova poput Beltovski moto sport iz Poljske sa kojima smo se družili tokom čitave sezone. Dosta sam prijatelja stekao tokom četiri dana na vozačkoj Akademiji koja je održana u Austriji. Izdvojio bih Slovaka Matu Homolu sa kojim imam redovan kontakt, ali i sa nekolicinom drugih – jasan je Nikola.

Nmiljkovi2

Kakvi su Vam planovi za 2014. godinu?

– Šta sponzor ponudi od učešća u finansijama, od toga će zavisti šta ćemo ove sezone voziti. Euro petrol i dalje ostaje generalni sponzor, ali želim da pomenem i Selp turbo servis. Velike su cifre u pitanju i potpuno je nezahvalno prognozirati koliko nam je para potrebno da bi „zatvorili” sezonu. Prva opcija je šampionat Evrope na brdskim stazama za koji je neophodno kupiti micubiši lanser devete ili desete evolucije. Druga opcija kojoj više naginjem je Evropski kup turističkih automobila (ETCC) u Super kopa klasi gde se vozi seat, odnosno TC 2 automobili stariji evolucije bivši (WTCC). Šta će od svega biti, saznaćemo u skorijem vremenskom roku.

Sponzori i kućni budžet, po pravilu nikad nisu dovoljni, dok iza svega ne stane i Ministarstvo sporta i omladine sa stipendijama.

– Zahvaljujući pojedinim takmičarima koji su dobijali stipendije za međunarodna takmičenja, a na istim nisu učestvovali, a takođe ni na domaćim trkama, mi smo ove godine izvisili. Ja sam imao pravu na stipendiju, istina je da sam jedne godine i dobio jedan deo, ali nas nisu do kraja ispoštovali. Deo krivice leži i na čelnim ljudima iz Sportskog auto karting saveza Srbije. Inače, verujem da domaću javnost interesuje koliko iznose stipendije. Za domaći šampionat na mesečnom nivou to je 30.000 dinara bilo, a međunarodne trke za sezonu 1.000.000 takođe dinara. Da li je to malo ili mnogo, neka ljubitelji sami procene, ali svakako nije za bacanje, ako se zna da je auto sport pre svega opasan, a onda iznad svega skup – jasan Miljković.

ODELJENJE PONOSNO NA NIKOLU

Nije mala stvar biti šampion i dobar đak i drug, VII Beogradske gimnazije.

– Drugari iz škole me podržavaju maksimalno što mi mnogo znači. Razredni starešina Ljubomir Ješić kao bivši sportista takođe ima puno razumevanja za moje aktivnosti, koje ne podrazumevaju samo takmičarske vikende. Poznato je da auto sport ima dosta aktivnosti izvan trka, tako da mi je zbog njihovog razumevanja mnogo lakše. Sreća je da sezona traje tokom raspusta, tako da jedino moram da usklađujem početak i kraj iste.

PORODICA NAJJAČI OSLONAC

I mnogo stariji i iskusniji takmičari ne bi bili tu gde jesu da im nije bilo jakog uporišta u porodici.

– Moji ukućani su od prvog dana uz mene svom snagom i pored činjenice da su na svakoj vrsti gubitka! Pored porodice tu si i momci iz Tempo rejsinga Mirko Minić i Dragan Stoiljković, koji su na svim takmičenjima uz mene i naravno mozak čitave operacije Miloš Spasojević.

PODELJENE SIMPATIJE KOLEGA

Uspeh se u Srbiji nikako ne prašta, naročito kada ga postiže golobrado momče u tehničkom sportu, gde pored pripremljenog automobila do izražaja dolazi umešnost upravljanja istim.

– Dobar deo kolega ne može da podnese uspeh koji sam postigao i ne propuštaju priliku da mi podmetnu nogu. U isto vreme ima mnogo njih kojima je iskreno drago i to ne kriju. Na to gledam kao na sastavni deo sporta.

REAL MOTOR SPORT KLUB ŠAMPIONA

Osnivanjem Real motor sport, domaći automobilizam dobio je novu kvalitetniju dimenziju, a mnogi takmičari priliku da se pokažu i dokažu.

– Od 2012. godine vozim za Real motor sport i za njih imam samo reči hvale. Zahvaljujući odličnim uslovima koje smo imali Miloš Spasojević i ja osvojili smo vice šampionsku titulu u konkurenciji klubova za 2013. Svakako nije mala stvar.

EURO PETROL SPONZOR OD PRVOG DANA

Od kako je iz kartinga zakoračio u auto sport Euro petrol je bio tu.

– Prve sezone su pomagali, da bi mi već 2012. godine kupili hondu i maksimalno učestvovali tokom sezone. Posle izletanja na Divčibarama odlučeno je da kupimo jednu civilnu hondu, kako bih mogao da treniram i budem što spremniji za svako takmičenje. Da nije bilo njih ne bih ostvario pomenute rezultate i vozio dobar automobil. Za dve do tri sezone imam nameru da se dokopam Svetskog kupa turističkih automobila, jer sam uveren da će me neko do velikih timova zapaziti tokom 2014 i 2015. godine u evropskom turing kupu.

Komentari su zatvoreni.