MENI

Dušan Borković 12. u kvalifikacijama

ETCC trening: Karamišev ponovo najbrži, Vesnić prvi u klasi

24. 05. 2014. Comments (0) Views: 1869 Autosport, Kružne trke, Lamborgini Super Trofej Evropa

PAVLOVIĆ NA PODIJUMU I U SILVERSTONU!

Srpski automobilista Miloš Pavlović nastavlja sa osvajanjem podijuma u okviru prestižnog „Lamborgini Super trofeja Evropa – na prvoj trci drugog trkačkog vikenda sezone, koji se održava na stazi u Silverstonu, Pavlović je u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom osvojio 2. poziciju, čime su zadržali vođstvo u plasmanu u okviru „Pro“ klase!

silverstone 01

Tandem „Bonaldi motorsporta“ nije dobio priliku da pre trke pokaže prave performanse potpuno novog „galjarda LP 560-4“ koji je stigao pred ovo takmičenje, s obzirom da su kvalifikacije, zakazane za subotu ujutro, otkazane zbog loših vremenskih uslova.

Važeća su postala vremena sa treninga, što je Pavloviću i Piskopu donelo 2. startnu poziciju. Miloš je bio zadužen za start koji je ponovo poremetio takmičare, pošto su u trku krenulo iza „sejfti kara“, zbog vlažne staze, a naš automobilista je, međutim, svoj deo posla odradio po dogovoru, predavši sredinom trke „galjarda“ Piskopu sa pozicije u vrhu i sačuvanih guma, što se isplatilo 6 krugova pre kraja 50-minutne trke, kada je Italijan prešao u vođstvo. Na žalost, samo 2 kruga pre kraja, braneći poziciju od Holanđanina Jeroma Mula, Piskopo se okrenuo na stazi, ali je uspeo da ostane u trci i stigne do 2. pozicije.

Već u nedelju, lideri „Pro“ kategorije sa po 39 bodova, Pavlović i Piskopo, imaju šansu za novi dobar rezultat, kada je na programu četvrta trka u šampionatu i druga u okviru trkačkog vikenda na čuvenoj stazi u blizini Londona. Ponovo će startovati iz prvog startnog reda, s obzirom da se pozicije određuju na osnovu plasmana iz prethodne trke.

Komentari su zatvoreni.