MENI

DRIFT RACE PONOVO U ČAČKU 8. SEPTEMBAR 2013.

Suad Hota najbrži u Kruševcu

31. 08. 2013. Comments (0) Views: 2118 Autosport, Brdske trke

Vidosavljević ubedljiv na treningu

Zvaničan trening za drugu brdsku trku na Čokotinom brdu pokraj Kruševca u organizaciji ASK Sprint rejisnga, koja se boduje za Srpski automobilski savez, pod pokroviteljstvom AMS Srbije u potpunosti je obeležio Aleksandar Vidosavljević Bobo u lanči delti integrale. Stazu dugačku 2050 metara Bobo je odradio za 1:03,013 minuta i prosto zadao domaći zadatak ostalim učesnicima.

Bobo

Zbog klizišta nekoliko stotina metara pre cilja, organizator je bio primoran da zbog bezbednosti takmičara, pomeri start i tako reši nastali problem na opšte zadovoljstvo.

– Staza je je u odnosu na prošlu godinu još 20% klizavija, ali je zbog pomeranja starta, sada lakše za vožnju. Ima dosta silovitih kočenja, ali u svakom slučaju kako je svima tako je bilo i meni. Na drugom treningu bio sam brži još tri stota dela sekunde zato što je bilo više gripa na stazi, pa je bilo lakše – rekao je Vidosavljević.

Trovac

Vidosavljević je definitivno bio najbrži na kvalifikacionim treninzima, ali je Miloš Spasojević bez premca junak drugog takmičarskog vikenda na brdu. Podsaćanje radi pre nešto više od godinu dana Spasojević je na Tari tokom zvaničnog treninga za brdsku trku doživeo težak udes i posle operacionog zahvata ostao bez desne potkolenice. Popularni Spale se nije predao već je jugo 55 u klasi mali N prilagodio novonastaloj situaciji i vratio se na staze. I ne samo da se vratio je već je bio i najbrži na treninzima u klasi.

Drugo vreme u generalnom plasmanu u vlasništvu je Suada Hote iz BiH takođe u lanči delti integrale, dok je treći Darko Božilović u ford fokusu. Više od 30 takmičara u svim klasama, svakako je respektabilan broj učesnika, ako se uzme u obzir činjenica da u Srbiji postoje dva Saveza i da vlada ozbiljna finansijska kriza, koja se po pravilu najjače odražva na auto sport.

Svečano otvaranje zakazano je za 11.15 časova, a start prve vožnje uslediće 15 minuta kasnije. Put se iz pravca Kruševca zatvara se za javni saobraćaj u 10 sati.

Komentari su zatvoreni.