MENI

Vidosavljević ubedljiv na treningu

Spasojević junak na Čokotinom brdu

1. 09. 2013. Comments (0) Views: 892 Autosport, Brdske trke

Suad Hota najbrži u Kruševcu

Drugu brdsku trku u organizaciji ASK Sprint rejsinga iz Kruševca koja je vožena na Čokotinom brdu obeležio je Suad Hota u lanči delti integrali gost iz Bosne i Hercegovine. U tri penjanja od starta do cilja u ukupnom zbiru Hota je bio brži od Aleksandra Vidosavljević sekundu i 17 stotih delova koji je takođe vozio lanču integrale. Treće mesto u generalnom plasmanu, a prvo u klasi pripalo je lokalnom heroju Darku Božiloviću u ford fokusu.

Hota

– Na izuzetno klizavoj stazi uspeo sam da budem najbrži i osvojim vredne bodove za domaći šampionat. Aleksandar Vidosavljević me je prijatno iznenadio, više kako mu je dobro išao auto, jer sam znao da je odličan ako vozač. Mislio sam da ću rutinski završiti posao, ali sam zahvaljući njemu imao dodatni podsticaj da vozim brže, nego što sam planirao – rekao je Hota, odmah posle trke.

U idealnim vremenskim uslovima uz veliki broj posmatrača skoro trideset vozača izvlačili su maksimum iz automobila, vodeći računa o klizavoj podlozi, kako ne bi izleteli sa staze i završili takmičenje pre kraja. Evidentno je da su svi vozači ubrzavali iz vožnje u vožnju, što je publika znali da pozdravi burnim aplauzima. Dragan Filipović jedini je takmičar koji je izleteo u prvoj vožnji ne zbog vozačke greške, već zbog loših pneumatika, na sreću bez posledica uz malo oštećenje automobila.

Drugo mesto u klasi SP osvojio je Nemanja Milovanović, dok je treće pripalo Željko Đunisijević. U klasi N 6 slavio je mladi Nikola Miljković koji ove sezone više nego uspešno vozi na brdskim stazama u okviru Centraloevropske zone. Drugo mesto osvojio je Živko Gajić u renou klio, dok je treći Dragoljub Arsić takođe u kliu. U klasi mali N pobedio je Miloš Spasojević, dok je debitant Filip Pisarić osvajanjem drugog mesta priredio najprijatnije izenađenje na Čokotinom brdu. Treće mesto pripalo je Strahinji Kovačeviću.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman: 1. S. Hota, 2. A. Vidosavljević, 3. D. Božilović, 4. N. Milovanović, 5. N. Miljković, 6. M. Josipović, 7. Ž. Gajić, 8. M. Soljić, 9. D. Arsić, 10. B. Hadžić

Komentari su zatvoreni.