MENI

Relej „izdao“ Tošketa

Još jedna pol pozicija za Vesnića

24. 08. 2013. Comments (0) Views: 746 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić na korak do titule

Prva trka osmog takmičarskog vikenda šampionata Centralnoevropske zone koja je održana na Slovakijaringu u klasi D 4 do 2000 kubika obilovala je uzbuđenjima, kako zahvaljujući velikom broju vozača u diviziji, tako i kiši koja je prestala da pada nekoliko minuta pre starta.

MikicapodijuSlovacka

I pored pomenutih poteškoća Milovan Vesnić posle deset krugova koliko predviđa Pravilnik takmičenja trku je završio na prvom mestu sa ubedljivom prednošću ispred Čabe Gaspara iz Mađarske i Miroslava Hornaka domaćeg takmičara i tako došao na korak do titule šampiona CEZ na kružnim stazama za 2013.

start

– Trka je bila uzbudljiva i vrlo zahtevna zbog kiše koja padala uoči starta i velike gužve na stazi. Možda je sa tribina izgledalo da je sve proteklo lagano, ali je iz kokpita izgledalo sasvim drugačije. Tokom prva trki kruga više od jedne trećine staze bilo je vrlo klizavao, tako da je trebalo izuzetno voditi računa na pomenutim delovima. Kada se staza prosušila moglo je da se odahne, ali onda je na red došlo obilaženje sporijih kolega na stazi, tako da nije bilo mesta opuštanju. Ruku na srce bilo je jedno dve situacije kada me nisu videli i lako je moglo da dođe do kontakta da nisam bio pažljiv. Subotnja trka je iza mene, ostaje mi još jedan okršaj na Slovakijaringu na kojem ću verujem ponoviti uspeh i nadam se da ću se iz Slovačke vratiti u Srbiju sa titulom šampiona klase D 4 do 2000 kubika Centralnoevrospke zone – rekao je Mikica Vesnić odmah posle trke.

Prvi krug

Najozbiljniji konkurent našem asu aktuelni šampion Čeh Marek Fred u lotusu izleteo je u trećem krugu trke i na taj način znatno olakšao posao Vesniću.

– Marek nije imao šta da izgubi i verujem da sam ja bio na njegov mestu da bih se isto ponašao. On je od starta krenuo silovito i slobodno mogu reći da je srljao, tako da sam dok je bio na stazi morao da vodim računa i o njemu i ako je bio iza mene, jer je postojala osnovana mogućnost da mu se auto otkači i da nekontrlisano u tom slučaju pokupi i mene. Jednostavno se kockao i epilog je poznat – jasan je Vesnić.

Rudi Pešović još jedan predstavnik Srbije trku je završio na 13. mestu, dok je Aleksandar Tošić zbog kvara na releju benzinske pumpe morao da odustane još u petak posle nezvaničnih treninga.

Posle 15 trka Vesnić je i dalje ubedljivo prvi sa 162.5 boda ispred Čeha Mandelika (Lotus) koji je sakupio 90 (prvu trku u Slovačkoj je završio kao četvrtoplasirani) i zemljaka i timskog kolege Mareka sa 83 poena. Nedeljni takmičarski dan poput subotnjeg predviđa u prepodnevnim satima kvalifikacioni trening, a trka je zakazana za tačno u podne.

Komentari su zatvoreni.