MENI

Sagmajsteru novi KTM stiže u septembru

Jeljen nastavalja tradiciju

24. 03. 2014. Comments (0) Views: 777 Motociklizam, Motokros

Sagmajsteri trenirali na Horgošu

Idealni vremenski uslovi i pristojno pripremljena staza na Horgošu privukli su više od 30 takmičara, kako bi trenirali nedalju dana uoči starta Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Pored vozača mahom iz Vojvodine, nove sprave probali su Gabor i Ričard Sagmajster.

richihorgos

– Tokom otvorenog treninga na Horgošu viđeno je više od 30 učesnika na motorima, četiri na kvadovima, a posebno raduje činjenica da je bilo i četiri klinaca koji su prisustvovalo na stazi, gde će se 30. marata voziti prva trka šampionata Srbije. Ja sam skinuo gips pre tri dana, i iskoristio priliku da utreniram stazu pred trku. Noga mi nije još perfektna, ali ne mogu reći da je loša. Drago mi je što je bilo dosta takmičara, plus lepo vreme i odlično pripremljena staza. Napravili smo trening trku, gde sam dominirao i ako nisam vozio motor dva meseca. Možda će zvučati uobraženo, ali nisam imao adekvatnu konkureciju na stazi, ali moram da napomenem da su takmičari uglavnom bili samo iz Vojvodine. Trening trku Gabor je završio na drugom mestu, sa nešto više od deset sekundi iza mene. Sledeće nedelje nastavljam sa treninzima, sešću na motor još dva puta, a ostale dane ću provesti u teretani radeći na fizičkoj spremnosti. Čeka me duga sezona, za mene je najbitnije da ostanem čitav, i jedva čekam drugu trku. Želim da se zahvalim porodici, devojci, drugovima i svima koji su bili uz mene kada sam bio u gipsu, i samo gledao treninge pored staze – rekao je Ričard Sagmajster.

Otvoreni trening na Horgošu Sagmajster senior iskoristio je da upozna stare nove takmičare o propisima za predstojeću sezonu.

horgos

– I pored činjenice da svi pričaju kako nemaju novca, na Horgošu sam imao prilike da vidim mnogo novih kros motora, što me iskreno raduje. Drugo, naglasio sam svima da bez kotizacije, licenci i osiguranja niko neće moći da učestvuje na trci i sugerisao svima da na vreme porade na pomenutim detaljima. Strogo ćemo voditi računa, naročito kada su u pitanju stariji takmičari, da neće moći da učestvuju na trci ako su pre toga konzumirali pivo ili tome slično. Ko nam se učini sumnjivim biće podvrgnut alko testu – naglasio je Gabor Sagmajster prvi čovek komisije za moto kros MSS.

Komentari su zatvoreni.