MENI

Od Ušća zavisi i Brno

Evropski ritam na Ušću

25. 08. 2017. Comments (0) Views: 1319 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Sa kruga na pravac!

Pored održavanja međunarodne kružne trke na Ušću, ovog vikenda se na istom mestu događa još jedna sjajna manifestacija, trka ubrzanja na 402 metra! Na istom mestu gde je pre nešto više od mesec dana organizovana prva trka sezone, Sportski auto i karting savez Srbije priređuje i drugi „hepening“ za majstore ubrzanja i preciznog menjanja brzina na pravcu.

AMSS

Stručni tim koji je organizovao i tu uvodnu trku sezone, i sada će se potruditi da organizaciju podigne na još viši nivo unapređenjem detalja koji jednu manifestaciju odvajaju perfektnom naspram odlične. I ovoga puta na stazi kraj palate Srbija takmičiće se oko 60 vozača, među kojima bi trebalo da budu i gosti iz Hrvatske i BiH. Najatraktivnije će biti klase 11 i 12, ali će ponovo najbrojnije biti svakako klase 14, 15 i 16, koje su nekako nqajbliže afinitetima i džepu većine naših takmičara.

Iako se trka ubrzanja vozi zajedno s kružnom trkom, gledaoci koji žele da budu na licu mesta na oba događaja neće morati da primenjuju „sistem eliminacije“. Naime, trka ubrzanja će u subotu, 26. avgusta, početi oko 16:00 časova, dakle nakon završetka treninga na obližnjoj kružnoj stazi Ušće. Isto će biti u nedelju, 27. avgusta, kada je početak spektakla zakazan negde oko 17 časova. Namerno ističemo ovo „oko 17 časova“, jer će trka startovati nekih 30 minuta posle završetka kružne trke Ušće. Razlog za to je vreme potrebno televizijskoj tehnici i ljudstvu za prebacivanje na pravac, pošto će, kao i kruža, i ova trka ubrzanja biti uživo prenošena!

Hibrid

Podsećanja radi, televizijski prenos biće moguće pratiti na internet stranicama AMSS i SAKSS- a, na Youtube kanalima i društvenim mrežama pomenutih institucija, ali i na programu SOS kanala ili njihovo „live stream“- u na stranici ove sportske tv stanice.

Komentari su zatvoreni.