MENI

ZAVRŠEN DRUGI MEĐUNARODNI TESLA RELI

Borković na podijumu u Perguzi

13. 07. 2013. Comments (0) Views: 662 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borkoviću četvrto vreme

U subotu je Dušan Borković po prvi put upalio novi automobil (Ševrolet Kruz S2000). Na treninzima i kvalifikacijama Ševrolet se pokazao kao dobro rešenje, a članovi NIS Petrol Racing Team-a su isprobali nekoliko kombinacija za pripremu automobila. Na osnovu rezultata i utiska našeg šampiona biće doneta odluka o setapu za trku koja je na program u nedelju.

ROBY5126Na veoma brzoj i opasnoj stazi na Siciliji tokom prepodneva su voženi slobodni treninzi. Već nakon prvog izlaska na stazu srpski as je osetio mogućnosti novog automobila. Na zvaničnom treningu je usledilo još bolje vreme, da bi u kvalifikacijama zbog guzve na stazi i kraćeg prekida zbog udesa naš šampion  postigao četvrto vreme u svojoj klasi.

“Ovo je već treći automobil koji vozim ove sezone i danas sam ga po prvi put upalio i vozio. Zadovoljan sam prvim rezultatima. Isprobali smo nekoliko setapa i već znamo kako ćemo ga pripremiti za trku. Momci iz NIS Petrol Racing Team-a će cele noći raditi i verujem da ćemo svi biti maksimalno spremni za sutrašnji start. Staza je veoma opasna, a izuzetno visoke temperature pretstavljaju posebnu poteškoću. Verujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije i da ćemo iz sutrašnje bitke na stazi u Pergusi izaći sa novim bodovima”, izjavio je po završetku treninga Dušan Borković.

ROBY4977Dušana Borkovića je u srpskom boksu posetio trenutno drugi vozac na tabeli WTCC-a (Šampionata sveta za turing automobile) Nykjaer Michel, koji takođe vozi Chevrolet Cruz automobil. Sa našim asom je podelio iskustva vezana za automobil i dao mu nekoliko saveta koji će Borkoviću nadamo se biti od koristi u završnici debitantske sezone u ovom prestižnom takmičenju.

U nedelju će na Siciliji biti vožene dve trke. Prva je na programu u 11:20, a druga u 12:35.
Eurosport će na prvom kanalu direktno prenositi obe trke, dok će RTS na drugom programu od 12 sati emitovati snimak prve trke, a u nastavku direktan prenos druge.

Komentari su zatvoreni.