MENI

Jeljen treće takmičenje sezone Otvorenog šampionata Srbije

Slovenci dominirali na Jeljenu

18. 06. 2015. Comments (0) Views: 644 Motociklizam, Motokros

Miloš Đorđević spreman za Jeljen

Trećem takmičenju Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koje na programu ovog vikenda na stazi Jeljen iznad Čačka, svi takmičari se raduju i sa nestrpljenjem čekaju nezvaninične treninge kako bi započeli takmičarski vikend. Pomenuto stanje svesti ne čudi, jer je od poslednje trke na Lemešringu prošlo više od mesec dana. Miloš Đorđević trenutno drugoplasirani vozač u najjačoj klasi svakako jedan od pomenutih.

MDjordjevic

– Jeljen voli svi kroseri kako domaći tako i takmičari iz inostranstva. Dugodišnja tradicija održavanja trka iznad Čačka garant je dobre zabave, druženja, ali i bespoštedne borbe za svaku od pozicija u plasmanu koja donosi bodove. Posebno me raduje činjenica da je staza za ovogodišnje takmičenje promenjena u nekim delovima, tako da će svima biti nepoznanica i koliko sam čuo od drugih vozača, svi jedva čekamo subotu i nezvanične treninge, kako bi smo videlo šta je sve novo na Jeljenu – rekao je Đorđević.

Za razliku od dobrog dela kolega iz moto kros discipline koji imaju vremena za treniranje na motoru, mladi privrednik iz Vrnjačke banje okrenut je poslovnim i privatnim obavezama.

– Nije tajna da je za takmičenje u moto kros šampionatu potreban novac i to ne mali. Da bih do istog došao, potrebno je raditi, zato sam poslednjih nekoliko nedelja, tačnije od takmičenja na Lemešringu, posvećen poslovnim obavezama, tako da sam malo zanemario treninge sa motorom, ali zato svako veče idem u tertanu i radim na fizičkoj kondiciji. Drugim rečima spreman sam za nove izazove na Jeljenu i svakako ću se boriti za što bolji plasman na trci. U moto krosu je sve moguće, voze se dve trke i potreban je visok nivo koncentracije od starta do cilja. Trenutno sam na drugoj poziciji u klasi MX 1, ali smatram da mogu i korak dalje, ostaje da se vidi u nedelju, ko je koliko spreman – dodao je mladi privrednik iz Vrnjačke banje.

Start prve trke na Jeljenu u nedelju 21. juna zakazan je za tačno u podne.

Komentari su zatvoreni.