MENI

Zaječar ponovo na mapi srpskog automobilizma

Brdska trka, Zaječar (SNIMAK)

2. 06. 2013. Comments (0) Views: 889 Autosport, Brdske trke

Života Milić najbrži u generalnom plasmanu

Druga brdska trka Sportskog auto karting saveza Srbije održana je na stazi Vrška čuka u Zaječaru u organizaciji istoimenog kluba. Posle dve vožnje od starta do cilja protiv štoperice, najbrži u generalnom plasamnu ujedno i u klasi bio je Života Milić u pežou 206. Istini za volju prvo vreme i rekord staze u vlasništvu su Borisa Miljevića višestrukog šampiona iz Republike Srpske koji je vozio formulu 3, van konkurencije.

IMG_8386– Trebalo mi je malo vremena tokom takmičarskog vikenda da se naviknem na menjač. Kada sam uspeo da prebrodim problem tokom prebacivanja iz nižeg stepena u viši, sve je došlo na svoje mesto. Do narednog takmičenja imam nameru da „sredim“ automobil kako meni odgovara, a onda će konkurencija imati mnogo više potrebe da vodi računa o mojim rezultatima. Iskreno govoreći ja sam ovde prevashodno da bih se družio i takmičio, ali mi i pored toga ne manjka pobednički duh, jer ipak ovde smo svi da bi se trkali – reako je domah posle trke Života Milić.

Drugu trku tokom takmičarskog vikenda u Zaječaru, obeležili su žestoki dueli na stazi u svim klasama, a raduje i veliki broj posmatrača. Jedino izletanje bez težih posledica po vozača, što se ne bi moglo reći i za automobil, viđeno je u prvoj vožnji, kada je par stotina metara pre cilja Srđan Vukić izleto sa staze i završio u obližnjoj šumi. Aleksa Radojković najmlađi takmičar u klasi mali N odličnom vožnjom najvaio je bolje dane za domaći auto sport.

ZA ZVANIČNE REZULTATE: KLIKNITE NA LINK

Komentari su zatvoreni.