MENI

Prvo vreme na treningu u Češkoj

Borkoviću rekord Šternberka

3. 06. 2012. Comments (0) Views: 444 Autosport, Kružne trke

Filipoviću pobeda i prevrtanje

Prvu trku regionalnog kupa „Bezbednost na putevima“ koja je održana na stazi Zalužani nadomak Banjaluke, obeležile su žestoke borbe u svim grupama , izuzev u E 1 gde je Mikica Vesnić još uvek nedostižan u trenutnoj konkurenciji. Junak i gubitnik prvog vikenda definitivno je Dragan Filipović Gagi višestruki karting šampion, koji je vozio pežo 106 u klasi N3. U subotu je slavio na prvoj trci za Centralnoevropsku zonu, da bi na nedeljnoj trci, posle kontakta izleteo na ciljno startnoj ravnini i razbio šampionski auto. Na sreću Filipović je prošao bez ozbiljnijih povreda.

JUNAK I GUBITNIK Dragan Filipović

JUNAK I GUBITNIK
Dragan Filipović

Klasu mali N obeležila je potpuna neizvesnost za drugo mesto, jer je prvo gotovo suvereno sve vreme trke čuvao Todor Stamenković. Ostatak družine vozio se na braniku, što je standardna pojava za jugiće i na mestima predviđenim za preticanje žestoko i bez pardona dolazilo je do promene u plasmanu, na opštu radost publike. Hibrid je ovoga puta zakazo, tako da je Miloš Spasojević rutinski došao do pobede u klasi 2.

Klasa N 3 pripala je Ivanu Mandiću višestrukom reli šampionu, koji ove godine u pežou 106 nastupa na kružnim stazama. U klasi N 2000 koja je vozila sa N 3 u diviziji Ivan Pokos je sasvim sigurno i pored tehničke neispravnosti i diskvalifikavije posle subotnje trke, još uvek ozbiljno brz za celokupnu konkurenciju iz regiona. Nikola Miljković se zbog pucanja klipnjače, na rođenda u subotu oprostio od prvog takmičarskog vikenda.

U E 1 Vesnić ima ozbiljnu prednost, Zoran Kastratović je maksimalno napinjao i nije mogao ni blizu da priđe asu iz Gorjana kod Užica, dok je Pavle Komnenović imao ozbiljnih problema sa autom, tako da su ga obišli za krug.

Nezvanični rezultati

Mali N: 1. T. Stamenković, 2. N. Radović, 3. Ž. Petrović
Hibrid: 1. M. Spasojević
Klasa N3: I. Mandić, M. Margetić, 3. D. Ivanović
SP: 1. Ž. Terzić, 2. D. Božilović, 3. M. Milovanović
E 1. 1. M. Vesnić, 2. Z. Kastratović, 3. P. Komnenović

Komentari su zatvoreni.