MENI

Borković slavio i na Hungaroringu

Borković zbog incidenta bez bodova na drugoj trci u...

7. 07. 2018. Comments (0) Views: 1008 Autosport, Reli

U Mionici protiv štoperice i bujica na brzincima

Drugo takmičenje Otvorenog šampionata Srbije u reliju, koje je održano u Mionici i okolini, obeležile su bespoštedne borbe na brzinskim ispitima protiv štoperice, konkurencije i bijuca na putevima. Posada Nikola Jović i Branislav Jović u pežou 206 RC najbolje se snašla u pomenutim uslovima i zasluženo slavila na 2. Mionica reliju.

2. Mionica reli 2

Pozicija dva u generalnom plasamnu pripala je posadi Luka Kotorčević – Dejan Pejić takođe u „francuskom lavu“ ali 106. Treće mesto u generali osvojili su Dejan Krčevinac i Miloš Marijanović u reno kliu.

Od 23 posade na startu do cilja je stiglo 15. Reklo bi se u procentima da je bilo i previše odustajanja. Pojedinici su završavali pre vremena poput Željka Milutinovića zbog kvara na motoru, ali bio je i odustajanja zbog izletanja, na sreću bez poseledica po vozača i suvozača. Nenad Vićentić i Ivan Jevtić su na neki način otvorili sezonu izletanja, ali verovatno je bilo najteže posadi Đanluka Roko i Jovan Isailović koji su na pretposlednjem brzinskom ispitu kao vodeći u generalnom plasmanu zbog ogromne količine vode na put doživeli akvaplaning i ostali bez pehara i bodova.

2. Mionica reli 3

Takmičenje je održano na četiri lokacije i organizator zaslužuje sve reči hvale, tako barem slove učesnici. Protiv vremenskih neprilika nije se moglo, koje su naročito bile izražane u drugoj polovini takmičenja. Konkretno posle specijalnog ispita Brežje 1, utisak svih koji su došli do servisa bio je istovetan, doživljavali su takmičarske sprave kao amfibije.

Sada sledi pauza do Srbija relija, koji ne na programu krajem septembra.

2. Mionica reli


NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman

1. N. Jović – B. Jović, 2. L. Kotorčević – D. Pejić, 3. D. Krčevinac – M. Marijanović, 4. T. Nikitović – S. Milanović, 5. B. Simović – M. Nikolić, 6. A. Tanović – A. Petričević, 7. I. Obradović – D. Savić, 8. B. Mario – N. Baričević, 9. N. Pivaljević – S. Maksimović, 10. M. Stojanac – T. Nikolić…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *