MENI

ZAVRŠENO 44. DRŽAVNO TAKMIČENJE OSNOVACA „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“...

AMSS UVEK POMAŽE U NEVOLJI

24. 06. 2013. Comments (0) Views: 1419 Bezbednost

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Danas je počela tradicionalna akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” koju Auto-moto savez Srbije, realizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda. Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaće mogućnost da pred letnju turisticku sezonu potpuno BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 200 linija tehničkih pregleda širom republike. Akcija traje do 29. juna 2013. godine.

voznipark (4)_craApelujemo na vozače da se masovno odazovu, odvoje 30-ak minuta u toku sledeće nedelje i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

U prethodnoj akciji, u novembru 2012.godine, besplatno je pregledano preko 11000 vozila od kojih je 36% imalo neku neispravnost. U masi neispravnih vozila čak 36% vozila imalo je neispravan kočioni sistem, 13% neispravan sistem za upravljanje, a 30% neispravne sisteme za osvetljavanje.

AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Sve bliže informacije mogu da se dobiju u Operativnom centru AMSS putem telefona 1987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.

Komentari su zatvoreni.