MENI

Neca „ispod“ rekorda na treningu

Kvalifikacije obećavaju zanimljive trke

25. 05. 2018. Comments (0) Views: 626 Karting

Tanak petak na Ada Huji

Dan uoči međunarodne karting trke „Nagrada Beograda 2018“ koje se boduje za Centralnoevropsku zonu CEZ, šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije, bilo je više nego slobodnog prostara na mestu predviđenom za boks na Ada Huji. Mahom domaći i nekolicina takmičara iz Slovenije i Hrvatske. No, subota je prvi takmičarski dan, tako da ostaje da se vidi.

Nikola Tošić rotaks junior

Prisutna družina vrlo je radila na podešavanju, konkretno gosti naročito koji su premijerno na stazi na desnoj obali Dunava. Šasija, pneumatici, idealne putanje i tako tokom čitavog petka učinili su da na stazi ima prilično gripa. Bez valjanog podešavanja i učenja staze nema ni rezultata koji donosi obilje bodova i naravno pehar! Tokom pomenutih radnji, kada je bilo više starije ekipe na stazi u isto vreme, na trenutke je delovalo i da se trkaju.

Najmlađi kartingaši u boksu

Domaći podmladak koji se po boksu jurca posle treninga, najlepša je slika koja se dala videti. Toliko radosti, igre i druženja prosto jasno govore, da su najmlađi kartingaši pre svega deca i ništa drugo do deca, koju nikako ne treba sputavati i obmanjivati. Već im valja omogućiti da kod „kuće“ imaju još veće i šarenolikije društvo, drugara iz zemalja u okruženju koji odlično voze. Jedino tako i samo tako mogu da napreduju.

Pomenuti petak nagoveštava da se gosti neće odazvati ni blizu proporcionalno kada su naši „gostovali“ u Novom Marofu. Razlog se možda krije u činjenici da se trka na boduje za Superstil kup takmičenje raspisano u najdaljem komšiluku. Vele CEZ je široka i skupa priča, a slovenački kup je taman zgodan. Čudo jedno kako su se obsetili…

šifteri

Mada, to što su gosti zakazali imaju vremena da se istaknu u septembru na finalu, ali valja naglasiti da se na drugoj prestonoj stazi održava takmičenje Srpskog sportskog karting saveza. Tradicije radi, nama se može da teramo odvojeno.

Autokomerc je bio domaćin međunarodne trke, sada već davne 2004. godine, što možete videti u prilogu i saznati kako je bilo „onomad“, kako je sad i šta bi moglo da se…

  • DSCN0478
  • DSCN0487
  • Najmlađi kartingaši u boksu 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *