MENI

Subaru osvojio nagradu za visoki kvalitet bezbednosti vozila

Subaru proslavio proizvodnju 20 miliona vozila u Japanu

15. 01. 2014. Comments (0) Views: 544 Industrija, Toyota

Toyota u Detroitu predstavlja ‘FT-1’ Coupe koncept

Toyota Motor Corporation (TMC) predstavlja „FT-1“, prvu studiju coupe modela koji nam ujedno nagoveštava pravac dizajna budućih sportskih automobila iz Toyote. Svetska premijera ovoga koncepta održava se na severnoameričkom Auto Showu u Detroitu (od 13. do 26 januara).

FT1-17_T

FT-1 je sportski coupe dizajniran kao studija, koja predstavlja sve što može da se ostvari ukoliko dizajn sportskih automobila prati želje kupaca za izvanrednim uzbuđenjem u vožnji. Dizajnirao ga je Calty Design Research, Inc., Toyotin dizajnerski centar u SAD. Calty tim je kanalizovao svoju strast za sportskim automobilima u vozilo sa Toyotinim nasleđem sportskog 2000GT, predstavljenog davne 1967.godine.
Calty tim koji je prošle godine proslavio 40-ti rođendan, sa FT-1 ostvario je veliki uspeh u dizajniranju ultimativnog sportskog vozila.

Spolja, FT-1 odiše snagom trkačkog vozila, naglašene zaobljene linije dodatno privlače pažnju i nagoveštavaju vanserijske performanse ostvarene idealnom distribucijom težine, uz zadnji pogon i optimalnu aerodinamičnost.

U FT-1 ostvaren je klasičan sportski ‘stajling’ kroz liniju komandne table. Prednja i bočna stakla direktno su preslikana sa dizajna originalne 2000GT. Enterijer FT-1 kreiran je tako da se vozač fokusira na upravljanje i doživi pravo uzbuđenje u vožnji. Nisko težište i upravljač preuzet iz formule, naglašavaju užitak i povezuju vozača sa sportskim FT-1. Kako bi se osigurala dobra vidljivost u krivinama, stubovi su smešteni daleko, a olakšano je upravljanje i pregled instrumenata i monitora pozicioniranih iza upravljača, minimizirajući pokrete i poglede vozača prilikom vožnje.

Komentari su zatvoreni.