MENI
toyota-supra-grey-studio

Svetska premijera nove Toyote GR Supre na Salonu automobila...

Ograničena serija Toyotinog modela dostupna i u Srbiji

Mercedes-Benz CLA, C 118, 2019

16. 01. 2019. Comments (0) Views: 291 Industrija, Mercedes-Benz

Inteligentan i atraktivan

U Las Vegasu je zvanično predstavljen novi model sa trokrakom zvezdom – atraktivni “CLA”. Novitet je zamišljen kao alternativa pomenutoj A-klasi”, ali u limuzinskoj verziji. U odnosu na odlazeću generaciju, novitet je nešto gabaritniji: 48 milimetra je duži pa sada na merenju ima tacno 4.688 milimetara, 53 milimetara je širi, ali je istovremeno i niži za dva milimetra. Povećano je i međuosovinsko rastojanje koje sada iznosi 2.729 mm, što je za 30 mm više nego na odlazećem modelu. Silueta je naglašeno sportska sa opadajućom linijom krova pa deluje kao kupe koji po izgledu, zaslužuje da ponese epitet “mini CLS”. Za ponos će biti i aerodinamika, koja najavljuje dominaciju u klasi.

U enterijeru nema iznenađenja, pa Mercedes ne menja tim koji pobeuje. U kabini ce dominirati poznati operativni sistem MBUX sa digitalnom instrumentacijom i ekranom osetljivim na dodir, gedžet sa kojima nas je upoznala svojevremeno i A-klasa. Praktičnost nije u prvom planu, ali “CLA” neće biti u podređenom položaju kada je u pitanju prtljažni prostor. U zvaničnom saopštenju stoji podatak da je “CLA” spreman da primi zapreminu od 460 litara, što je rezultat vredan pažnje.

U pogledu motorizacije, “mečka” takođe neće eksperimentisati pa je za novi model predviđena lepeza savremenih agregata. Novi “CLA” koristi paletu modifikovanih četvorocilindarskih dizel i benzinskih agregata koja je u osnovi preuzeta, pogađate, iz “A klase”. Prikazana je verzija “CLA 250” pogonjena
4-cilindarskim dvolitarskim turbo benzincem, koji proizvodi 225 konjskih snaga i razvija 350 njutnmetara maksimalnog obrtnog momenta.

Za prenos snage upotrebljen je sedmobrzinski automatizovani menjač sa duplim kvačilom, a osim verzije sa prednjim pogonom, kupci će moci da izaberu i opciju sa Inteligentan i atraktivan MERCEDES-BENZ CLA pogonom na sva četiri točka. Ljubitelji performansi će morati da se strpe, jer bi uskoro trebalo da stignu i adrenalinske AMG verzije, “CLA 35” i “CLA 45”. Novi Mercedes “CLA” izrađivaće se u komšiluku, fabrici u Kečkemetu u Mađarskoj, a u prodajne
salone stiže u maju. Cena još uvek nije saopštena.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *