MENI
NA DOMAK DO PODIJUMA ragan Dragoj i Zlatan Konstatinović

Po kiši sa slikovima

FLEMBO DIJAMANT SRBIJA A. Bosio, D. Perišić i F. Kersosimo

Osam sati Suzuke

ZA SRBIJU Miloš Milovanović

21. 07. 2012. Comments (0) Views: 1820 Brzinski, Motociklizam

Milovanović za publiku i sponzore

Nekoliko sezona unazad Moto savet Srbije domaćin je finalnog takmičenja brzinskog motociklizma, koje se boduje za Istočnoevropski šampionat. Po već ustaljenoj navici pista vojnog aerodroma u Batajnici, biće poprište jahača metalnih ata iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Grčke, Turske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije.

 ZA SRBIJU Miloš Milovanović Miloš Milovanović trku pre kraja već ima titulu šampiona u džepu i to u najjačoj klasi 1.000 štok sport, ali takmičenje kao što je finale nekadašnjeg šampionata Balkana se ne propušta.

– Da sam takmičenje shvatio ozbiljno, i ako za mene nema takmičarskog karaktera, najbolje govore pripreme koje sam odradio na stazi Seres u Grčkoj, minulih dana. Titulu sam obezbedio još na Zalužanima, ali volim da vozim pred domaćom publikom, ujedno imama obaveze i prema sponzorima, treće uvek mi je drago da mogu da se ogledam sa gostima iz zemalja u okruženju, kako bih im na fin način objasnio, ko je u Batajnici domaćin i pretendent na prvo mesto u 1.000 štok sport klasi. Ujedno, imam i moralnu obavezu da kolegama iz reprezentacije Srbije sa jednom pobedom doprinesem da se posle 15 godina dokopamo titule šampiona u konkurenciji zemalja učesnica. Bugari imaju malu prednost, ali svakako nije nedostižna. Malo sportske sreće, dobra priprema motora i naravno uz gromoglasno navijanje publike, za koju znam da će doći u velikom broju, trijumf je neizbežan – rekao je Milovanović.

Pored takmičara iz pomenute klase, okosnicu tima koji „juri” bodove za reprezentaciju sačinjava i Nenad Stojanović Cvrle u klasi 600 super sport, koji je na prethodnim takmičenjima, konkretno u Bugarskoj, direktnim konkurentima već stavio do znanja da im posao ni malo neće biti lak. Istini za volju i ostatak družine učiniće maksimum napora, da finale bude krajnje uzbudljivo, neizvesno i radosno za domaćina, uz puno uvažavanje svih gostiju.

Subota 22. septembar rezervisana je za tehnički prijem i verifikaciju, posle čega slede nezvanični, a zatim i kvalifikacioni treninzi po klasama za nedeljnu trku. Sutradan od 10 časova prvi na stazu, tačnije rečeno avio pistu, izaći će takmičari šampionata na starovremenskim motociklima, raspoređeni na osnovu godine proizvodnje i radne zapremine. Posle dvočasovnog uvoda, tačno u podne sledi čin svečanog otvaranja i čak sedam trka brzinskog motociklizma koja obećavaju dobar provod.

Čast da prvi startuju na finalnoj trci Istočnoevropskog šampionata pripala je takmičarima klase 600 hepening, zatim sledi ekipa takođe u hepeningu ali do 1000 kubika. Samo malo više sportisti, zbog načina pripreme motora su takmičari klase 125 GP kao treća trka dana, četvrti na stazu izlaze takmičaru klase 600 super sport, koji mnogo opako zvuče i izgledaju. Vrhunac dana je peta trka klase 1.000 štok sport gde će sve praštati od snage moćnih mašina i adrenalina koji će oslobađati motociklisti. Za kraj su ostavljene još dve trke klasa 600 i 1000 hepening koje se isključivo boduju na nacionalni šampionat.

 MAJSTOR 600 SUPER SPORT KLASE Nenad Stojanović

Komentari su zatvoreni.