MENI
SPREMAN ZA MAKSIMALNE DOMETE Dušan Borković

Zalet za Slovakija ring

POVRATNIK NA RELI STAZE: Vojislav Lekić

Gužva na startu sezone

9. 04. 2013. Comments (0) Views: 1268 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Uoči Slovakija ringa druge trke ETCC

Dušan Borković aktuelni šampiona Evrope na brdskim stazama, ove godine takmiči se na kružnim stazama u okviru Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC). Posle vatrenog krštenja na prvoj trci u Monci koja je održana pre dve nedelje i sasvim pristojnog rezultata, dugajlija iz Pančeva odmah je privukao pažnju inženjera i seatovog sportskog odeljenja. Za nešto više od dve nedelje člana NIS Petrol rejsing tima očekuje okršaj na Slovakija ringu, za koji se ozbiljno priprema.

LIDER UZ ŠAMPIONA Dušan Borković u kafeu Sportskog žurnala – U autu se trenutno nalazi samo motor, sve ostalo je u Španiji, tačnije u setaovom sportskom odeljenju i sve bukvalno mora da ide preko njih. Istina je da sam još na prvom nezvaničnom treningu u Monci privukao njihovu pažnju zahvaljujući dobrom vremenu na stazi, ali… Sada sam trenutno na slatkim mukama, ako tako mogu da kažem, jer imam poziv da otputujem u Barselonu na pripreme, a to nije ni malo lako, jednostavno i jeftino. Radim na tome da iznađemo srednje rešenje, da probam automobil na nekoj od staza u okruženju, jer ne želim da idem nespreman na Slovakija ring, a do konačnog odgovora nije mi ostalo još mnogo vremena. Pride promena inženjera je u toku, što je i te kako važno za konačni rezultat, jer valja podesiti automobil u odnosu na konfiguraciju staze, ali i moj stil vožnje – veli Borković.

O svakom narednom koraku Borković izuzetno vodi računa, i vrlo pažljivo i temeljno planira svaki potez, jer u tehničkom sportu kakav je automobilizam pogrešne procene su nedopustive, zapravo mnogo koštaju. Auto sport pre svega je opasan, ali i užasno skup „hobi”.

– Plan mi je da ovu sezonu završim u prvih pet u ETCC, da bih već naredne mogao i da ga osvojim u klasi S 2000. Sledeći stepenik 2015. godine je ulazak u top društvo Svetski kup turističkih automobila (VTCC). Istina je da sam upao u nešto za mene potpuno novo i da mi je potrebno vreme da se snađem, zato sam i „skrojio” takav plan. U prilog tvrdnji govori i rezultat sa prve trke. Sa ove distance je sada lako pričati, da je trebalo da taktiziram i osvojim više bodova, ali moj temperament je takav i jednostavno ne mogu protiv sebe – slovi šampion Evrope na brdskim stazama.

Komentari su zatvoreni.