MENI

Uoči Slovakija ringa druge trke ETCC

U POTRAZI ZA KONKURENCIJOM Milovan Vesnić

Vesnić hoće CEZ titulu u E1

POVRATNIK NA RELI STAZE: Vojislav Lekić

16. 04. 2013. Comments (0) Views: 1433 Autosport, Reli

Gužva na startu sezone

Tačno 40 prijava stiglo je na adresu kluba organizatora u zakazanom vremenskom roku (do 15. aprila u ponoć), što samo govori u prilog izrečenom, koliko MM Pauer pomera granice uoči takmičenja koje je zakazano za 28. april. Polako ali sigurno MM Pauera klub organizator Memorijalnog reli takmičenja Mirko Martinović, preuzima vodeću ulogu kada je u pitanju organizacija najzahtevnije discipline auto sporta. Četvrtu godinu zaredom na Avali i Košutnjaku ljubitelji sporta brzina moći će da uživaju u umeću majstora volana iz zemlje i inostranstva.

POVRATNIK NA RELI STAZE: Vojislav Lekić Na osnovu liste prijavljenih takmičara za BG reli i najveći skeptici mogu konstatovati da nas očekuje dugo priželjkivana gužva na startu sezone domaćeg auto sporta. Potpisivanjem ugovora o saradnji sa hrvatskim savezom HAKS i uključenjem BG relija u kalendar naših komšija, direktno je rezultiralo da u Beogradu vidimo desetak posada iz Hrvatske. Jura Šebalj, Danijel Saškin, Goran Frančetić i ostali obećavaju vrhunsko nadmetanje sa domaćim posadama koje predvode Todor Stamenković i Vojislav Lekić koji se posle kraće pauze vraća na reli staze.

Pomenuta ekipa voziće micubiši lansere raznih evolucija, ali za megdan su spremni i vrhunski pripremljen reno klio Vladice Rabrenovića kome će četvorogodišnju dominaciju klasom pokušati da prekinu Vladimir Zečević u pežou 206 i Živko Gajić takođe u kliu. Srđana Višnjića videćemo u ulozi suvozača Petru Matoviću u fenomenalnom pežou 106 grupe A. Sa nestrpljenjem očekuje se nastup Mileta Cvjetičanina u škodi feliciji, koji je apsolvirao jugo.

Spisak od 11 posada u klasi 1, gde se još uvek vozi nekadašnji ponos nacionalne auto industrije, govori u prilog činjenici da je jugo neuništiv, i da mlade snage još uvek nemaju dovoljno sredstava da kupe jače sprave, ali im je ljubav prema reliju bezgranična.

Komentari su zatvoreni.