MENI
Zalužani jul 2023 foto Hrono tim MSS

Nedelja u visokom ritmu

Oliver i Vladica Rabrenović brdska trka Bukovo jul 2023

Rabrenovići deda i unuk na Bukovu

Trke ubrzanja 201 metar Sombor jul 2023 SAKSV

11. 07. 2023. Comments (0) Views: 723 Autosport

Ožegoviću rekord staze Sombor – Čonoplja

„U tom Somboru“ drugog vikenda jula održana je prva trka ubrzanja na 201 metar „Pehar Grada Sombora“, na veliku radost kako samih takmičara tako i lokalnog stanovništva. Rekord staze u vlasništvu je Damira Ožegović iz susednog Apatina koji je osvario prvog dana nadmetanja i iznosi je 7,68 sekundi, a pride je osvojio najviše pehara. Sombor kao domaćin i organizator Sportski auto karting savez Vojvodine (SAKSV) tokom dva dana privukli su 25 takmičara. Trke ubrzanja održane su na deonici Čonopljanskog puta – između Sombora i naseljenog mesta Čonoplja. U sklopu manifestacije, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, upriličena je i edukativna radionica za najmlađe u vidu crtanja, kvizova, „pijanih naočara“ i poklon slikovnica.

Antonio Ratković prvi čovek Sombora na otvaranju takmičenja drugog dana auto trka, pozdravio prisutne vozače i ljubitelje auto sporta i najavio je da će auto trke u gradu na severu Bačke postati tradicija. Predsednik SAKSV Miloš Brkić zahvalio se gradonačelniku Ratkoviću i gradskim strukturama na podršci u organizaciju sportske manifestacije i naglasio da je grad Sombor prepoznat po potencijalu i otud je odlučeno da se prva trka održi baš u istom i time započne tradicionalno održavanje istih, i najavio ljubiteljima da očekuju sledeću trku 02. septembra.

Proglašenje i dodela pehara šampionima u svim trkama pojedinačno, upriličeno je u centru grada, a zaslužene nagrade pobednicima su uručili predstavnici grada Sombora.

Rezultati

I dan
Grupa ET Super Pro Mode
1. Damir Ožegović, 2. Goran Živković, 3. Vuk Mraović

Grupa ET Pro Mode
1. Daniel Šanta, 2. Nikola Miljković, 3. Uglješa Kocić

II dan

Klasa 1
1. Markan Trišić, 2. Goran Konesarović, 3. Marko Lakić

Klasa 2
1. Arpad Serda, 2. Nemanja Ćosić, 3. Marko Koknan

Klasa 3
1. Bojan Zeljković, 2. Nađ Vilmaš, 3. Mario Suhalj

Klasa 4 Autocross
1. Veljko Kocić, 2. Dragan Suhalj, 3. Nikola Miljković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *