MENI
NAJBRŽI U 125 Martin Vugrinec

Radulović i Vugrinec slavili u Grčkoj

ŽESTOKO SA STARTA Viktor Ivanović (98), Andrija Ivanović (9) i Noel Kovač (6)

Viktor Ivanović slavio u 85 kubika na Horgošu

ZADOVOLJAN PLASMANOM Miroljub Cvetković

14. 04. 2013. Comments (0) Views: 829 Galerija, Motociklizam, Motokros

Cvetković i Antić najbolje plasirani domaći vozači u Horgošu

Više od 60 takmičara iz zemlje i okruženja uzelo je učešće na premijernoj trci Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu na stazi Horgoš u okolini Kanjiže.Izuzimajući osnovnu klasu do 65 kubika, sve ostale bile su pristojno popunjene, a prednjačili su takmičari u moto hepeningu, koji su bili najbrojniji. Od domaćih takmičara najbolje plasmane dva treća mesta posle dve trke ostvarili su Miroljub Cvetković u MX2, odnosno Branko Antić MX 1 klasi.

 ZADOVOLJAN PLASMANOM Miroljub Cvetković – Posle dve trke za Istočnoevropski šampionat koja sam odradio u Bugarskoj i Mekdoniji, na premijernom takmičenju za nacionalno prvenstvo mogu biti više nego zadovoljan trećim mestom u klasi. Imajući u vidu činjenicu da dvojica prvopalsiranih ne voze sa licencama Moto saveza Srbije, smatram da sam napravio dobar posao, jer ovo je ipak prva trka, a do kraja šampionata tek ima da se vozi. Uslovi na stazi bili su zadovoljavajući, konkurencija je bila na nivou, a kući sa Horgoša vraćam se sa prvih 36 bodova. Narednog vikenda vozimo na našoj stazi u Dupcima, praktično na domaćem terenu, tako da se nadam još boljem plasamanu i verujem prvom mestu klasi – rekao je Miroljub Cvetković.

U najjačoj klasi MX 1 još jedan predstavnik AMSK Kopanik Branko Antić , aktuelni šampion, zadovoljan se vraća kući.
– U datoj cituaciji nije imalo potrebe više da napinjem, vozio sam taman koliko mi treba, jer Lec Đerđi koji je pobedio bio je prosto neuhvatljiv. Na trenutke sam bio u prilici da napadnem drugoplasiranog u trci, ali to je bilo previše rizično. Šampionat je tek počeo i valja malo taktizirati – jasan je Antić.

U klasi do 65 kubika Miodrag Stanojević bio je jedini takmičar tako je odlukom sportske komisije vozio u diviziji sa kolegama iz klase do 85 kubika, koja je u potpunosti pripala Viktoru Ivanović takmičaru iz Crne Gore, dok je njegov prezimenjak Andrija zabog pada u prvoj trci morao da odustane. Posle intervencije u subotičkoj bolnici, konstantovana je povreda noge i mlađani Đetić je avionom iz Beograda otputovao u rodnu Podgoricu.

Raduje činjenica da je se posle pauze od sedam godina na moto kros staze vratio Nenad Jeremić višestruki šampion Srbije, koji je u ukupnom plasamnu završio na petom mestu.

– Tehnika mi je još uvek jača strana, ali mi trenutno nedostaje fizičke snage da izdržim 25 minuta plus dva kruga koliko traje trka. Ovo je tek početak sezone, tako da ću sasvim sigurno poraditi na tom detalju kako bih se do kraja šampionata umešao u trku za titulu – rekao je Jeremić.

Gabor Sagmajster najpoznatiji internacionalac direktno iz pustinje oko Abu Dabija vozio je na pozajmljenom motoru kako bi osvojio dragocene bodove. U plasamnu klubova najbolje je plasiran Hel rejsing tim, klub organizator.

Komentari su zatvoreni.