MENI
MAJSTOR ZA KARTING Milan Nikolić

Milan Nikolic dvostruki šampion

ZLATNI I DIJAMANTSKI AUTOMOBILISTI Radoslav Vukosavljević, Žarko Terić i Mile Cvjetičanin

Žarku Terziću Dijamanstka kaciga

ČUVARI TRADICIJE Miloš Brkić, Vesko Prlainović, Čedomir i Uroš Brkić

1. 02. 2013. Comments (0) Views: 3129 Autosport, Ostalo

Kumstvo je svetinja

Svečano proglašenje najboljih Sportskog auto karting saveza Srbije, koje je pretposlednjeg dana januara upriličeno u Kragujevcu, dodatno su uveličale počasne zvanice, među kojima je bio i Vesko Prlainović, vlasnik 12 šampionskih titula. Imajući u vidu da je dugi niz godina vozio za Zastava auto iz Kragujevca i direktno doprineo da se okite sa sedam klupskih i četiri timske titule, majstor volana iz Igala, bio je kao kod kuće.

ČUVARI TRADICIJE Miloš Brkić, Vesko Prlainović, Čedomir i Uroš Brkić Zahvaljujući organizatoru, Prlainović je imao posebno zadovoljstvo da Zlatnu kacigu uruči kumu Milošu Brkiću, najstarijem sinu proslavljenog oca Čedomira.

– Kumstvo je velika stvar i uvek će biti na prvom mestu, kada je u pitanju moj pogled na svet. Zahvaljujem se organizatoru prvo na pozivu, a zatim što su mi omogućili da uručim Zlatnu kacigu prestižno priznanje SAKS Srbije, kumu Milošu Brkiću. Ispostavilo se da je na mom zalasku karijere u Zastava autu, klubu iz Kragujevca, Miloš više nego uspešno nastavio da se takmiči, zbog čega mi je posebno drago – rekao je Vesko Prlainović.

Nekoliko sezona unazad velikog asa i džentlmena sportu brzina na četiri točka, nije bilo na takmičenjima, ujedno i na proslavama. Posle kragujevačkog proglašenje Veska još drže emocije.

– Od 2005. godine nisam učestvovao kako na takmičenjima tako i na proslavama. Jedino sam pre dve godine bio na Srbija reliju i to je sve. Izuzetno sam lepo primljen, mada je Kragujevac praktično moj grad, čak sam i više puta bio nominovan za sportistu godine, i uspevao da stignem do drugog mesta, zar to nije dovoljan potvrda, kako se osećam u srcu Šumadije. Sam aplauz kada su me najavili, govori mi da me ljudi nisu zaboravili, što mi je posebno drago. Do sada sam bio u ulozi takmičara koji dobija priznanje, a sada sam prvi put bio u ulozi nekog ko dodeljuje ista. Osećaj je neopisiv, naročito mi je bilo drago kada su mi prilazili mladi ljudi, koje ne poznajem u nameri da se upoznamo i fotografišemo – dodao je Prlainović.

AUTO SPORT ZAVRŠENA PRIČA

Ko jednom oseti miris benzina, zapaljenih pneumatika i adrenalin koji se oslobađa u takmičarskom automobilu, teško se odlučuje da prekinem sa konzumiranjem pomenutog zadovoljstva.

– Gotovo da sam siguran, da je auto sport za mene završena priča. Mislim da 27 godina u automobilizmu nikako nije malo, naročito ako se uzme u obzir činjenica, da sa sam uvek težio da vozim u najvećoj i najžešćoj konkurenciji, a 12 titula dovoljno govore i koliko sam bio uspešan. Stanje stvari između Saveza kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji nikako mi se ne sviđa. Jednostavno ne mogu da budem deo toga, a iz sveg srca želim da sve reši na najbolji mogući način i da bude kao pre, kada je bio jedan veliki Savez. Sada svu pažnju poklanjam svojoj ćerki Miji i to mi je najvažnije…

Komentari su zatvoreni.