MENI
TRKANJE U ZATVORENOM PROSTORU Duel na stazi

Žestoko gostovanje u Areni

BEZ RESPEKTA ZA GOSTE Luka Vojnić Purčar 11

Luka Vojnić domaćinski u Kuli

U DVOSTRUKOJ ULOZI Tomislav Vojnić Purčar 122

1. 06. 2012. Comments (0) Views: 779 Karting

Lion grupa u Kuli

Drugu trku karting šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije, organizuje Lion grupa iz Subotice. Karting klub iz istoimenog grada biće domaćin takmičarima na kartodromu Rodić MB u Kuli. Više do meseca dana prošlo je od prve trke održane na Adi Huji, tako da takmičari u svim klasama jedva čekaju subotu 2. jun da startuju.

 U DVOSTRUKOJ ULOZI Tomislav Vojnić Purčar 122 Tehnički izuzetno zahtevna staza u Kuli maksimalne dužine 629 metara, broji sedam levih i šest desnih krivina, maksimalne širine 8,4 metara, a minimalne 6,5 metara . Vozi se levi krug, a najduži prava iznosi 110 metara. Pored dobre tehnike koja je neophodna za trijumf, svako od učesnika moraće da ima i dovoljno snage tokom cele trke, kako bi stigao do cilja.

Posle jednog takmičarskog dana koji se sastoji od dve odvojene trke prvo mesto u klasi 1 pripada Milanu Nikoliću koji ima 41 bod. Drugi je Uroš Stevanović sa 30, a treći Rade Karadžić sa 22. Male sprave i velika srca u naših dečaka, obećavaju uzbudljive trke u klasi. Nikola Lazarević vodi u klasi 2 sa 41 poenom, drugi je Milan Nikolić sa 31, a treći je Petar Vasić sa 24 poena.

Luka Vojnić Purčar takmičar kluba organizatora vodi u klasi 3 sa osvojenih 40 bodova, ispred Luke Stojanovića sa 25 poena, dok je Milo Karadžić treći sa bodom manje. Najbrojnija družina u odličnim trkačkim zujalicama definitivno će biti najuzbudljivija za gledanje. Umeće i srčanost, dobar ram i prava taktika, biće presudni za najviši stepenik na pobedničkom postolju.

Aleksandar Ristić vodeći je u klasi 4, dok je drugi Zoran Marković, a treći Saša Milosavljević, drugih takmičara nema. „Peticu” predvodi Kristijan Janković sa 40, Erman Bojan ima 25, a Nenad Andrijević 22 poena. Miloš Miodragović ima maksimalan broj osvojenih poena u klasi 6, drugi je Vladan Slavković sa 30, a treći je Miroslav Marković sa 24.

Tomislav Vojnić Purčar u dvostrukoj ulozi organizatora i takmičara, vozi u kup sa družinom koja pre svega voli karting sport. Start prve trke zakazan ej za 13, a druge za 15 časova.

Komentari su zatvoreni.