MENI
ČUVARI TRADICIJE Miloš Brkić, Vesko Prlainović, Čedomir i Uroš Brkić

Kumstvo je svetinja

SVI GA VOLE I PRIZNAJU Mlovan Vesnić

Vesniću priznanja iz oba Saveza

ZLATNI I DIJAMANTSKI AUTOMOBILISTI Radoslav Vukosavljević, Žarko Terić i Mile Cvjetičanin

2. 02. 2013. Comments (0) Views: 2442 Autosport, Ostalo

Žarku Terziću Dijamanstka kaciga

Drugog dana, drugog meseca aktuelne godine, Srpski automobilski savez u drugoj godini postojanja, proglasio je najbolje u sve tri discipline, u prvoj godini aktivnosti. Najblistavije priznanje Dijamanstku kacigu dobio je Žarko Terzić za osvojene tri Zlatne kacige, a kada smo kod istih, laskavo priznanja domogli su se još Radoslav Vukosavljević u klasi hibrid na kružnim stazama i Mile Cvjetičanin u reli disciplini, takođe u nekadašnjem ponosu nacionalne auto industrije jugu 65 grupe A.

    ZLATNI I DIJAMANTSKI AUTOMOBILISTI     Radoslav Vukosavljević, Žarko Terić i Mile Cvjetičanin– Trebalo je dosta vremena, truda i novca uložiti da se posle niza godina takmičenja u auto sportu, domognem Dijamansteke kacige najbilstavijeg odličja Auto moto savez Srbije, u ovom slučaju Srpskog automobilskog saveza, koji je uspešno nastavio tradiciju. Ovom prilikom zahvaljum se prvenstveno svojoj porodici koja je imala bezgranično razumevanje za moje aktivnosti. Na drugom mestu su sponzori i naravno prijatelji koji su me pratili sve ove godine na putu do uspeha – rekao je Žarko Terzić.

U vrlo svečanoj atmosferi restorana „Jezero“ na Adi Ciganliji u prisustvu velikog broja uglednih zvanica, sportskih radnika i ljudi iz javnog života, slavodobitnici su ponosno podizali blistava odličja za svaku od tri discipline auto sporta. Prema protokolu organizator je predvideo da u prvom delu programa specijalna priznanja prvi dobiju AMS Srbije i AMS Osiguranje i druge organizacije, za poseban doprinos u radu i slobodno možemo reći razvoju, novo osnovane paralelne organizacije, koju je prepoznala Svetska automobilsitička organizacija (FIA).

Posebno priznanje Heroj godine dobio jer Miloš Spasojević Trovač, takmičar koji je prošle godine na brdskoj trci Tara tokom treninga izgubio nogu na treningu.

– Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli u lečenju, posle tragedeji koja me je zadesila na Tari. Radimo na što bržem oporavku i povratku na auto sportske staze – rekao je Miloš Spasojević u potpuno vedrom duhu.

Čitavu manifestaciju dodatno je pojačao Krum Dončev takmičar iz Bugarske koji je zvanični šampion Srbije u generalnom plasmanu, relija, najzahtevnije discipline auto sporta.

    ŠAMPIONI I HEROJ GODINE     Milovan Vesnić, Miloš Spasojević i Dušan Borković

Komentari su zatvoreni.