MENI

Slovenci se vraćaju u zajedničku priču

Tošić brži od Karamiševa tokom kvalifikacija

9. 03. 2012. Comments (0) Views: 433 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Monca staza za uživanje

Prva ovogodišnja runda Evropskog kupa turističkih vozila (ETCC) koja broji dve trke tokom jednog vikneda, a biće ih još tri do kraja, vozi se u Italiji na legendarnoj stazi Monca. Aleksandar Tošić član Vitro rejisng tima brani titulu u klasi sport prodkašn (SP) i praktično je jedini predstavnik Srbije, jer je Milenko Vuković koji je trebalo da vozi u klasi S 2000, odustao zbog kvara na automobilu tokom treniranja na stazi Hokenhajm.

TOŠIĆ BRANI TITULU NA EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH AUTOMOBILA Aleksandar Tošić

TOŠIĆ BRANI TITULU NA EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH AUTOMOBILA
Aleksandar Tošić

Posle prvog slobodnog treninga Tošić ima prednost od skoro dve sekunde u odnosu na konkurenta iz Rusije mladog Nikolaja Karamiševa, dok se Fabijani nije ni pojavio.

– Prvi utisci posle 20 krugova tokom slobodnog treninga na Monci su fantastični. Velika je stvar uopšte voziti na legendranoj stazi, kakva je pista u Italiji. Užasno je brza i zahtevna, ali meni to i odgovara. Na starim gumama ostvario sam vreme 2:13, 564 minuta u najbržem krugu, što je sasvim dovoljno za prvi kontak sa stazom. U subotu idu nove jokahama gume koje su obavezne pa će vreme sigurno ići još „dole“. Došao sam da pobedim i verujem da će sve biti po planu. Velika je stvar što smo u isto vreme sa ekipama iz Svetkog šampionata turističkih automobila (WTCC). To šarenilo u boksu i sve što vlada tokom jednog dana teško je opistai rečima. Smatram da svi domaći takmičari koji nešto žele da učine sa karijerama, trebalo bi barem jednom da voze Moncu i to baš u ovakvoj priči kakva je naša, kada je sve prosto neverovatno – prvi su utisci Aleksandra Tošića iz Monce.

Komentari su zatvoreni.