MENI
DAKARISTI I NAVIJAČI Marko Kopunović, Slobodan Jovanović, Peđa Milinković, Gabor Sagmajster i Robert Balog

Žestoko od prvog do poslednjeg dana

Upravni odbor Moto Saveza Srbije usvaja kalendar

PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI Gabor Sagmajster i čelnici Subotice

30. 01. 2013. Comments (0) Views: 1479 Dakar, Motociklizam

Subotica na Dakar mapi

Već šest godina Gabor Sagmajster i Subotica sinonimi su za srpske motoriste i ljubitelje čuvenog Dakar relija. Četvrti prolazak kroz finiš i razvijanje srpske zastave, bili su povod da Modest Dulić, gradonačelnik Subotice, Marija Kern Šolja, predsednica Skupštine Subotice, i Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport.

 PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI Gabor Sagmajster i čelnici Subotice – Drago mi je što Subotica, pored tradicionalnih sportova po kojima smo poznati i van Srbije, postaje poznata i po ekstrmnim sportovima i onima koji nisu tako karakteristični za ove prostore. Imamo sjajne planinare, ali i Gabora koji već šestu godinu na najbolji način reprezentuje naš grad na ovako značajnom takmičenju. On je pravi dokaz da radom, trudom i entuzijazmom mogu da se pomeraju granice ljudskih mogućnosti. Ove njegove karakteristike smo prepoznali, kao i brojn sponzori, i nastavićemo dalje da ga podržavamo, sa idejom da i dalje na najbolji način promoviše ovaj sport, Suboticu i Srbiju – kazao je Dulić, pozdravljajući Sagmajstera.

Čestitkama se pridružila i Marija Kern Šolja, koja je istakla da je ovo bila prava promocija Subotice, potvrdila je da je i sama pratila Sagmajsterov nastup i da se divila sa koliko energije nastupa.

Nemanja Simović je najavio da će Grad i dalje biti uz poznatog motoristu, te da se nada još boljim rezultatima.

– Užvali smo uz Gaborove dobre rezultate svih ovih godina, pružali smo mu podršku, a tako će biti i dalje. Drago mi je što on uvek ističe odakle dolazi, Suboticu uvek spomene i hvala mu na tome. Možda bi neko pomislio da 61. mesto i nije neki uspeh, ali kada se zna da se vozi i po 900 kilometara dnevno, od -8 do +45 stepeni, jasno je da Dakar reli mogu završiti samo izuzetni ljudi. Nadam se da će uz još bolju podršku i organizaciju u narednim godinama i rezultati biti još bolji – dodao je Simović.

Konačno, Sagmajster se zahvalio na prijemu i podršci, kako Grada, tako i svih ostalih sponzora.

– Hvala svima koji su stali iza mene ove, kao i prethodinih godina. Drago mi je što Dakar priča ostaje u Subotici, Subotica je porepoznata kao grad Dakar relija u Subotici. Sigurno će to biti tako još nekoliko godina, u dobroj sam kondiciji, imam preko 20 godina iskustva u moto sportu, četiri puta sam završio Dakar reli, a to zaista ne može svako da uradi. Ovaj nastup mi je bio najbolji, popravio sam vreme za skoro sedam sati, ako bi izostavili fabričke vozače, onda sam osmi među privatnicima, što je sajajn rezultat. Imam odličnu ekipu, sjajnu medijsku pažnju, najveću što se auto-moto sporta tiče, kako u Srbiji, tako i na lokalu – kazao je Sagmajster i dodao na kraju:

– Spreman sam za još bolje rezultate, a nadam se da ovo nije moj poslednji nastup na Dakar reliju!

N. Stantić

Komentari su zatvoreni.