MENI

Ceremonijalnim startom počinje 54. Srbija reli

Miroslav Angelov – Georgi Gadžev u škodi fabiji R5

Posada Angelov – Gadžev vodeća posle prvog dana 54....

Borković Monca prvi dan sepetembar 2021

25. 09. 2021. Comments (0) Views: 125 Autosport, Kružne trke

Borković u Monci prvog dana „pazario“ 23 boda

Srpski automobilista Dušan Borković završio je prvu trku, pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na stazi u Monci, na sedmoj poziciji i osvojio nova 23 boda, 5 bodova iz kvalifikacija i 18 sa trke.

Nakon odličnih kvalifikacija u kojima je Dušan ostvario šesto vreme, usledila je izuzetno napeta i borbena trka u kojoj se većim delom vodila velika bitka između našeg asa, Koronela, Askone i Džimija Klarea za trećo mesto. Sve do sedmog kruga činilo se da će borbeni Borković osvojiti još jedno postolje, ali zbog ponovnih problema sa menjačem automobila, naš as je na pravcu izgubio priključak za vodećom petorkom. Vozač Nis Petrol tima u saradnji sa Comtoyou racing timom borio se do samog kraja i uspeo da sačuva sedmu poziciju.

„Ljut sam zbog ovoliko problema sa automobilom, posebno jer se sa menjačem ponavlja. Verujem svom timu i vidim da inženjeri daju sve od sebe, ali ja zaista ne znam više ni kome, ni čemu da pripišem ovolike kvarove. Ostaje mi nada da ću dobru startnu poziciju uspeti da iskoristim bar u sutrašnjoj trci“, rekao je Borković nakon prvog dana u Monci.

Srpski as drugu trku pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata vozi u nedelju u 13:30h uz direktan prenos na RTS2.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *